3 manieren voor senioren om zelfstandig te blijven wonen

Als je ouder wordt kan het zijn dat je minder mobiel wordt. Om je te helpen zijn er een heleboel hulpmiddelen gemaakt. Hier kun je vinden wat je kan gebruiken in verschillende situaties en wat het nut ervan is.

Hulpmiddelen voor mobiliteit in de badkamer

Als je moeite hebt met mobiliteit in de badkamer zijn er altijd een aantal dingen die kunnen helpen. Bijvoorbeeld een douchestoel. Van de douchestoel zijn een heleboel verschillende soorten. De meeste eenvoudige douchestoel is een douchestoel zonder leuningen. Deze lijkt vooral op een kruk. Verder heb je natuurlijk ook een douchestoel die vaste leuningen heeft en deze kan niet inklappen. Deze kan het meeste gewicht dragen en is dus ook het stevigste. Daarnaast heb je dus nog een douchestoel die wel kan inklappen voor de mensen die iets minder ruimte hebben in de badkamer en waar misschien andere nog willen douchen. Ten slotte heb je de inklapbare douchestoel waarvan de leuningen ook nog verwijderd kunnen worden als het nodig is. Naast een douchestoel zijn er ook nog een aantal dingen die je kunt proberen om je mobiliteit te verbeteren. Zoals een sta op hulp voor naast de wc. Hierdoor zou je een heel stuk makkelijker omhoog kunnen komen. Dit is erg handig omdat je hierdoor minder druk op je rug en benen krijgt. Waardoor het helpt met verwondingen en klachten voorkomen.

Rolstoel voor makkelijkere mobiliteit

Er zijn een heleboel soorten rolstoelen die allemaal wat anders kunnen. Maar een ding hebben ze allemaal gemeen. Ze zorgen ervoor dat je makkelijker van A naar B komt zonder al te veel moeilijkheden. Als je voor langere tijd of voor altijd in een rolstoel moet zitten is het een goed idee om een elektrische te nemen. Ook van de elektrische rolstoel zijn meerdere versies maar hierdoor hoef je tenminste niet alles zelf te doen. Als je de hele dag door jezelf moet voorttrekken met je armen dan wordt je ook doodmoe. Van een elektrische rolstoel bestaan ook normale versies die goed zijn voor standaard bestrating en binnen gebruik. Maar je hebt ook rolstoelen voor in het gras of zand bijvoorbeeld. Ook heb je nog een elektrisch rolstoel. Verder heb je versies van een elektrische rolstoel die in een liggende positie rijden, mocht dit nodig zijn.

Overige hulpmiddelen in huis voor betere mobiliteit

verder zijn er nog een aantal hulpmiddelen die goed zijn voor het blijven wonen in huis als je ouder wordt. Bijvoorbeeld sta op hulpen. Dit zijn een soort rekje voor bij stoelen en wc’s. Hier aan kan je jezelf ophijsen en dit maakt het makkelijker om jezelf omhoog te krijgen. Een luxere versie hiervan is een sta op stoel of bank. Deze stoelen en banken hebben standaard ingebouwd een zitvlak wat je omhoog brengt. Hiermee hoef je alleen maar op een knopje te drukken en je wordt automatisch omhoog gebracht. Ook is het een goed idee om bijvoorbeeld bij het aanrecht en andere plekken waar je moet staan krukjes neer te zetten. Dit is een goed idee omdat je rug hierdoor recht blijft en je zo op de juiste hoogte staat.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *