3 tips om hielspoor te verhelpen

Als je last hebt van hielspoor, kan dit ervoor zorgen dat jouw hele dag daardoor beïnvloed wordt. Het zal namelijk zo zijn dat je door de pijn in je hiel een aantal activiteiten niet meer goed kunt doen, terwijl je dit normaal misschien wel regelmatig deed. Om te voorkomen dat je dag zo beïnvloed wordt, kun je gebruik maken van deze 3 tips.

Zorg dat je de juiste schoenen draagt

Allereerst is het belangrijk dat je de juiste schoenen draagt. Zo zijn schoenen met demping in de zolen vaak al een stuk prettiger om te dragen als je hielspoor hebt. Probeer schoenen zonder demping daarom zo veel mogelijk te vermijden. Als dit echt niet gaat lukken, zou je altijd kunnen proberen om speciale zolen in je schoenen te doen. Dit kan vaak al een groot verschil maken. Op die manier kun je dus wel de schoenen dragen die je graag wilt, maar zorgt het niet voor extra pijn. De zolen die je erin doet zijn vaak vrij dik en hebben in het bijzonder bij de hak meer demping. Deze zool bevat normaal gesproken veelal hetzelfde materiaal dat ook gebruikt wordt voor sportschoenen.

Probeer rustig aan te doen

Hielspoor kan je proberen te laten herstellen door rustig aan te doen. Als het is ontstaan doordat je je voeten hebt overbelast, is het al helemaal belangrijk dat je de rust pakt die nodig is. Dit kun je al gemakkelijk doen door te proberen minder te lopen en als je dan loopt, niet super lange stukken te gaan wandelen.

Train op de juiste manier

Je zou ook lichte oefeningen kunnen doen die ervoor zorgen dat de pijn verminderd. Het is dan wel belangrijk dat je ze op de juiste manier doet. Om er zeker van te zijn dat je de goede oefeningen doet, is het aan te raden eerst eens langs te gaan bij een fysiotherapeut.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *