Creativiteit stimuleren met microdosing

Heb jij het idee dat je heel veel potentie hebt, maar dat die potentie niet goed tot uiting komt. Veel mensen zijn heel erg creatief, maar beperken zichzelf onbewust in die creativiteit. Dat is natuurlijk hartstikke zonde, want we hebben veel creatieve ideeën nodig op de wereld. Een hele goede oplossing is microdosing, want daarmee kan je creativiteit stimuleren. Het zorgt er voor dat je de nieuwe creatieve ideeën wel kan visualiseren en uitwerken. Microdosing werkt als een soort mentale versterker, waardoor je ineens veel meer mogelijkheden en kansen ziet.

Psychedelische substanties

Zoals gezegd, is microdosing dus een manier om onder andere creativiteit te stimuleren. Maar hoe gaat dat dan precies in zijn werk? Microdosing is het innemen van een hele kleine dosis psychedelische substantie, bijvoorbeeld van mushrooms. Het verschil zit hem in de microdosis. Doordat de dosis zo klein is die je inneemt, meestal 5 tot 10% van een normale dosis, ervaar je geen echte ‘trip’. Wat je wel ervaart, zijn hele subtiele effecten. Op die manier wordt je creativiteit dus wel gestimuleerd, maar ervaar je bijvoorbeeld geen visuele verstoringen en hallucineer je ook niet. De psychedelische stoffen in microdosing werken in op de serotonine receptoren in de hersenen. Door het innemen van deze stoffen krijgen de onderdelen in je hersenen die gaan over leren, geheugen en cognitie een boost door de verhoogde serotonine.

Microdosing gebruiken

Met welke psychedelische stoffen kan je dan microdosing doen? Het actieve ingrediënt in magic truffels en paddo’s is psilocybe mexicana, maar ook LSD en mescaline is geschikt voor microdosing. Microdosing werkt het beste als je dit op een langere termijn inneemt en goed doseert. Het is hierbij heel belangrijk dat de effecten en resultaten heel sterk afhangen van de persoon en de omstandigheden. De één zal eerder een cognitieve boost ervaren dan de ander.

De voordelen van microdosing

Microdosing verhoogt niet allee je creativiteit, het heeft ook nog heel veel andere voordelen. Ten eerste zorg het voor een verhoogde focus en concentratie, vooral bij mensen met ADHD hebben is dit effect sterk. Maar ook bij andere mensen zorgt microdosing ervoor dat je makkelijker in een werk- of studieflow komt en dat je er ook langer in blijft. Zo wordt uitstelgedrag verminderd en heb je meer fysieke  energie. Andere voordelen van microdosing zijn dat je humeur verbeterd, dat je bewuster in het leven staat en dat je je beter kan verwonderen en nieuwsgierig wordt.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *