De baardkam, als je baard je lief is!

Er zijn talloze manieren waarop we onze persoonlijkheid laten spreken. Dat kan door kleding, houding, taalgebruik, maar vooral door hoe we er uitzien. De af- of vooral aanwezigheid van een baard speelt daarin een grote rol. Het effect van een juiste uitstraling werkt echter alleen als die baard ook goed onderhouden wordt en dat begint al vanaf de beslissing, dat je een baard wilt laten staan. Vergeet bij de besluitneming niet je vriendin of vrouw te vragen wat zij ervan vindt, want niet elke vrouw is gecharmeerd van de, in haar ogen, ongecontroleerde onkruidwildgroei op het gezicht van haar geliefde.

 

baardkam

 

De essentiële noodzaak van een goede baardkam

Baardverzorging is normaal, geen enkele zichzelf respecterende man wil dat beeld van onkruid bevestigen. Goed onderhoud van een baard is een weloverwogen proces van knippen, wassen, verzorgen en stileren. Dat vergt een baardschaar, de juiste baardshampoo of baardzeep, de voor jou geschikte baardolie of baardbalsem en tenslotte een speciale baardborstel of baardkam.
Nu lijkt de baardkam maar een klein radartje in het geheel, maar vergeet niet dat deze niet alleen zorgt voor een goede verdeling van de verzorgende stoffen in de baard, maar uiteindelijk ook zorgt dat de baard het model vertoont, waarmee jij je onder de mensen durft te laten zien.

 

De voorwaarden van een goede baardkam

Over het algemeen zijn baardharen dikker dan hoofdharen en zit er meer krul in. Een baardkam moet daarom aan twee belangrijke voorwaarden voldoen:
• De tanden moeten verder uit elkaar staan dan bij een normale kan.
• Er mogen absoluut geen oneffenheden zitten aan de tanden van de kam.
Baardkammen zijn gemaakt van hout of plastic, maar het nadeel van fabrieksproductie is, dat de tandjes niet optimaal gladgevijld zijn. Dat is echter wel nodig om geen schade aan de baardharen toe te brengen. Kappers zullen dit soort producten dan ook afraden en je aanraden te gaan voor een, wel wat duurdere, handgemaakte, liefst houten baardkam. Dan weet je zeker dat je kwaliteit krijgt en de verzorging van de baard in goede handen ligt.

 

Vergis je niet, een bewuste keuze voor een baard brengt een bewuste baardverzorging met zich mee. Als jij je dan eindelijk aan de wereld vertoont, weet dan dat een goede baardkam daar uiteindelijk verantwoordelijk voor is.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *