De budgetpolis blijkt kostbaarder dan gedacht

Hoewel veel mensen de budgetpolis zagen als iets wat een geweldige uitkomst zou bieden, je krijgt immers zorg en betaald er minder voor. Hebben veel mensen de kleine lettertjes niet goed doorgenomen, want er zijn vorig jaar een heel aantal mensen het schip in gegaan. De cijfers gaan zover dat er bijna 14.000 mensen zijn die vorig jaar ten minste €450, – moesten bij betalen aan zorg uit hun eigen zak. Dit omdat ze behandelingen hebben ondergaan die niet of niet volledig worden vergoed door hun zorgverzekeraar. In bepaalde gevallen zal dit een bewuste keuze zijn geweest, maar er zullen ook veel mensen zijn geweest die hier geen weet van hadden en dus zonder hier wetenschap van te hebben bepaalde medische behandeling hebben gehad die niet of niet geheel vergoed werd.

Goedkoop = duurkoop?

Er wordt vaak gesuggereerd dat goedkoop duurkoop is, en in het geval van de budgetpolis kan dat maar zo heel goed de waarheid zijn. Want de polis die per maand ongeveer €10, – goedkoper is kan er maar zo voor zorgen dat je een financiële strop om je nek gelegd krijgt, want mensen hebben geen idee wat zorg kost. Als je na gaat kijken wat het laten gipsen van een gebroken arm kost? Dan ben je al vrij snel genezen van het idee dat een zorgverzekering zo goedkoop mogelijk moet.

Betere voorlichting

De kleine lettertjes staan er niet voor niets, maar het is alsnog een feit dat heel veel mensen gewoon niet verder kijken dan hun neus lang is. Hetzelfde gaat op voor het verhogen van het eigen risico. Ook zoiets, een optie die je maandelijks een bedrag kan schelen. Het is aantrekkelijk om hier naar te kijken, maar alleen als je de mogelijkheid hebt om dit bedrag in een keer op te kunnen hoesten. Want ongelukjes zitten in een klein hoekje immers. Het kan iedereen gebeuren te struikelen over een losse stoeptegel. En of je dan een budgetpolis hebt en in het verkeerde ziekenhuis belandt, of je hebt een verhoogd eigen risico en geen potje? Je hangt, want het geld moet toch ergens vandaan komen.

Een gezonde BMI

BMI is aan afkorting voor Body Mass Index, hiermee kan je door een simpele berekening erachter komen wat je gewicht is in verhouding tot je lengte. Het BMI geeft je vervolgens een inschatting in hoeverre je gewicht een mogelijk gezondheidsrisico is. Het BMI wordt gebruikt om gewicht te berekenen voor kinderen en volwassenen tussen de 2 en de 70 jaar. Let echter wel op als je veel sport kan het maar zo voorkomen dat je volgens je BMI obees bent, terwijl je gewoon veel zwaarder bent door je spiermassa. BMI hoeft dus lang niet in alle gevallen een correct beeld te geven van de stand van zaken of overgewicht. Ook zijn er bepaalde etnische groeperingen zoals bijvoorbeeld Hindoestaanse of Aziatische mensen, waarbij het BMI berekenen met andere waarden gaat, dit heeft vooral te maken met een andere lichaamsbouw. Je BMI berekenen gaat met de volgende berekening; de massa van het lichaam (het aantal kilo’s) wordt gedeeld door het kwadraat van je lengte (in meters).

Je BMI berekenen

Maar er zijn ook andere methodes waarop je kunt meten of je te zwaar bent, wanneer je een touwtje neem met dezelfde lengte als dat jij lang bent, van dit touwtje neem je de helft en deze helft moet om je middel passen. Past dit niet? Dan ben je ook te zwaar. Dit is een goede methode om te meten of je teveel buikvet hebt, want buikvet is gevaarlijk. Hoe dan ook, wanneer je het vermoeden hebt dat je te zwaar bent is eender van deze methodes een goede om te achterhalen of je op je voeding moet letten. Iets wat mensen vaak onderschatten is het hebben van ondergewicht. Wanneer je te licht bent is dit ook niet gezond. Ondergewicht hoeft overigens niet meteen te betekenen dat iemand anorexia heeft of een andere eetziekte, sommige mensen komen gewoon moeilijk aan. Toch is het als je ondergewicht hebt verstandig om te proberen aan te komen, ga eens praten met een diëtiste om een passend plan bij jouw leven te maken, zodat je gezonder kunt zijn.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *