De mooiste horloges van 2021

Ja, het lijkt er wel op alsof we elk jaar hetzelfde artikel kunnen schrijven. Wat zijn de mooiste horloges van dit jaar? Toch is het dit jaar wel enigszins bijzonder. Met de groeiende markt rondom smartwatches zou je wellicht verwachten dat de markt van ‘normale’ horloges ietwat terug draait. Wie wil er immers nog een normaal, analoog horloge terwijl je ook een erg vet, nieuw horloge kan krijgen waarop je berichten kan lezen, je mails lezen en je alarm op kan zetten?

 

Dit is inderdaad een logische aanname. Maar gelukkig voor de horloge fan, is dit gelukkig niet waar. De markt van analoge horloge is nog onverminderd groot en wellicht zelfs groeiende. In een jaar waarin alles toch wel wat tegenzit, wilden mensen zich misschien wel wat moois geven. Een gaaf en uniek horloge past natuurlijk in dit plaatje.

 

Een mooi analoog horloge is namelijk een sieraad dat je de rest van je leven bij je kan dragen. De meeste kwalitatief goede horloges, zoals een Citizen horloge, zijn namelijk super mooi afgewerkt en van hoge kwaliteit materialen gemaakt. Hierdoor blijft een mooi horloge bij je tot je laatste dagen. Een waardige investering is een horloge dus zeker.

 

Het kiezen van een horloge is dan ook niet makkelijk. Een horloge is niet alleen duur, maar ook nog een ding dat je lang bij je houdt. Je moet dus zeker goed nadenken voordat je overgaat tot de aanschaf van een horloge. Omdat wij inzien dat het kiezen van een horloge zeker niet makkelijk is, proberen we je in dit artikel een beetje op weg te helpen door enkele van de mooiste horloges van 2021 op een rijtje te zetten.

 

Enkele suggesties

Ten eerste een kleine noot over de criteria van wat zien als een mooi horloge. Ten eerste kijken we naar de kwaliteit van de materialen die gebruikt worden. Wordt er bijvoorbeeld stainless steel gebruikt, echt leer of dergelijke authentieke materialen. Ook kijken we hierbij natuurlijk naar de kwaliteit van de wijzerplaat. Loopt deze mooi en egaal. Maar natuurlijk is het meest belangrijke de uitstraling van het horloge. Is het geheel een stijlvolle uitvoering?

 

Natuurlijk is smaak een persoonlijke voorkeur. Dat gezegd te hebben denken we wel dat er maar weinig mensen zijn die de horloges die hier genoemd gaan worden niet mooi vinden. Met dat uit de weg, laten we beginnen.

 

Wellicht de meest populaire horloge van 2021 is het citizen horloge, de citizen eco drive. De Citizen eco drive is echt een horloge voor de stoere man. Met haar titanium constructie is het een erg duurzaam en kwaliteit goed horloge. De wijzerplaat is uniek en uiterst gedetailleerd. Het gebruik van een zwart frame met een donkerblauwe wijzerplaat is erg fraai. Het geeft het horloge een erg stoer uiterlijk. Zeker de citizen eco drive is geen goedkoop horloge, maar wel de moeite waard.

 

Hou je van een iets traditioneler horloge dan is de Seiko Astron een goede keuze. Dit gelimiteerde model is een absolute topper. Een mooi stainless steel frame, met een donkere wijzerplaat. Dit is gewoon een classic model. Deze Seiko is ook niet goedkoop, maar zeker de investering waard.

 

Hopelijk helpen deze suggesties een beetje bij het kiezen van een nieuw horloge. Seiko en Citizen hebben natuurlijk nog veel meer horloges, dus de keuze is reuze.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *