De voordelen van lenzen

Word je er ook steeds gekker van dat je bril iedere keer beslaat als je een gebouw ingaat? Dat kun je makkelijk oplossen! Door lenzen te gebruiken heb je hier in de toekomst geen last meer van. Hiernaast bieden lenzen nog veel meer voordelen ten opzichte van een bril. Lenzen bieden bijvoorbeeld veel meer comfort en vrijheid in tegenstelling tot een bril. Na het lezen van dit artikel ben je vast en zeker om en kun je direct lenzen online bestellen!

Meer vrijheid

Door lenzen te gebruiken kun je je makkelijker bewegen tijdens het sporten. Je hoeft niet bang te zijn dat je bril afzakt als je aan het voetballen bent én je bril kan ook niet meer kapot gaan tijdens het sporten. Een potje kickboksen met lenzen wordt opeens stukken makkelijker. Met lenzen heb je geen excuus meer als je de bal misslaat met tennis! Naast dat lenzen een groot voordeel bieden tijdens het sporten, hoef je jouw bril ook niet meer schoon te maken als je lenzen draagt. Iedereen kent het probleem wel: een vieze bril die maar niet schoon wilt worden. Met lenzen is dit probleem direct verdwenen en kun je je over andere zaken druk maken.

Geen vervorming van je zicht

Als je een bril gebruikt zul je dit vast weleens gemerkt hebben: de diepte in je gezichtsveld is moeilijker in te schatten. Hoe langer je een bril draagt, hoe minder dit wordt. Echter, sommigen kunnen nooit aan dit zicht wennen en dat is hartstikke logisch. Doordat lenzen precies de vorm hebben van jouw eigen lens, wordt jouw zicht niet vervormd en zie je zoals normaal (wel vele malen scherper natuurlijk).

Passen bij iedere outfit

Als je een bril uitzoekt zul je goed rekening moeten houden met de pasvorm, kleur en stijl. Niet iedereen kan iedere bril hebben, maar soms komt het ook voor dat een bril volledig misstaat bij de outfit die je aan wilt trekken. Met lenzen zul je dit probleem niet meer hebben. Heb je geen brillenhoofd? Ook geen probleem! Lenzen zijn dan waarschijnlijk de beste oplossing voor jou. Wist je dat je ook kunt experimenteren met verschillende kleuren lenzen? Ontzettend handig als je een keer wat anders wilt of als je indruk wilt maken op een feestje.

Verschillende soorten lenzen

Naast dat lenzen natuurlijk veel voordelen hebben ten opzichte van een bril, zijn er ook nog eens veel diverse soorten lenzen waar je uit kunt kiezen. Ben je om en heb je de keuze gemaakt om lenzen te gaan dragen? Dan kun je onder andere kiezen uit de volgende soorten:

  • Multifocale lenzen: ideaal als je van dichtbij én veraf geen goed zicht hebt
  • Torische lenzen: handig als je een cilinder hebt
  • Zachte én harde lenzen: deze lenzen zijn voor kort of langdurig gebruik
  • En nog veel meer…

Naar welke soort lens gaat jouw voorkeur uit? Eén ding is zeker: met een set lenzen in zie je ontzettend scherp en je voelt ze niet zitten. Dat is met een bril wel anders.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *