Deskundig advies van apotheek

Wellicht ga je weleens naar de apotheek om medicijnen op te halen en krijg je daar altijd informatie bij over het gebruik van het desbetreffende medicijn. Maar deskundig advies van apotheek gaat niet alleen over het medicijn dat je komt halen desgewenst kan de apotheker je nog veel meer advies geven over allerlei zaken. Denk bijvoorbeeld over het gebruik van zelfzorgmiddelen die je kan kopen maar bijvoorbeeld ook over het gebruik van incontinentiemateriaal. Koop zelfzorgproducten eenvoudig op Livsane.nl.

Over het gebruik van medicijnen

De apotheker of de apothekersassistente helpen en adviseren je graag over de medicijnen die je gebruikt. Niet alleen over dat ene medicijn wat je komt halen maar bijvoorbeeld ook of het medicijn wel samengaat of te combineren is met andere medicijnen die je gebruikt.
Ook als het gaat over gebruik van medicijnen in combinatie met zelfzorg middelen kan de apotheker je een deskundig advies geven. Maar uiteraard ook over hoe je het betreffende medicijn het beste kan innemen of gebruiken en wat de mogelijke bijwerkingen zijn. Verder kan je ook om advies vragen als het bijvoorbeeld niet goed lukt om bepaalde tabletten of capsules door te slikken. De apotheker kan je wat tips geven of bijvoorbeeld in overleg met de huisarts je misschien een alternatief medicijn meegeven die je wel makkelijk door kan slikken.

Uitleg over incontinentiemateriaal

Bij de apotheek kan je ook terecht voor uitleg of advies over het gebruik van bijvoorbeeld incontinentiemateriaal. Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een apotheek. Maar ook hierbij kan je deskundig advies van apotheek krijgen. Wellicht is dit niet het eerste waar je aan denkt bij een apotheek. Het is uiteraard heel fijn dat je hier een goede uitleg of advies over kan krijgen. Je kan het incontinentiemateriaal ook bij de apotheek aanschaffen.

Gebruik van zelfzorg middelen

Of het nu gaat over wondverzorging of bijvoorbeeld een doosje paracetamol. Bij de apotheek kan je ook zelfzorg middelen kopen. Mocht je daar toch wat vragen over hebben of weet je niet precies wat je het beste kan nemen? Ook dan geeft de apotheker je graag advies. Daarnaast kan de apotheker ook meteen voor je kijken of je een bepaald zelfzorgmiddel wel mag gebruiken.
Stel je voor dat je voor een bepaald bestanddeel in een crème allergisch bent of dat deze niet geschikt is voor je huid. Dan kan de apotheek aan de hand van jouw persoonlijke medicatie dossier meteen zien of dit middel wel geschikt is en of je toch niet beter een andere crème kan nemen. Daarnaast kan de apotheker je nog verder uitleg geven over hoe je het zelfzorgmiddel het beste kan gebruiken.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *