Dit moet je weten over baardverzorging

Wanneer je hebt besloten om je baard te laten staan, komt er een moment dat je moet gaan starten met het verzorgen van jouw baard. Wanneer is dat precies? Het is aan te raden om jouw baard voor een periode van drie weken niet te trimmen. Niet elke baardhaar groeit even snel en na deze periode kan je gaan beginnen met trimmen. Als je te korte haren wilt trimmen, loop je het risico dat je de baard scheef trimt en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Het is wel verstandig om de baardharen in die eerste drie weken al goed te reinigen en te hydrateren. Hiermee voorkom je dat de baardharen gaan jeuken. Gebruik bij baard bescherming een baardshampoo of een baardbalsem.

Hoe werk je jouw baard goed bij?

Het verzorgen van een baard bestaat uit meerdere onderdelen. Denk hierbij als eerste aan het bijhouden van de baard. Je kan dit doen het gebruik van een baardschaar, baardtrimmer en een scheermes. Met de baardschaar kan je de langste plukken korter knippen, hierna kan je met de baardtrimmer de baard trimmen in de door jou gewenste stand. Doe dit in een langere instelling en start bij het langste stuk van jouw baard. Is deze te lang? Herhaal dit dan met een kortere instelling. Op het moment dat jouw baard de juiste lengte is, kan je de contouren van de baard netjes scheren met het gebruik van een scheermes. De juiste lijn kan je creëren met het gebruik van een beard shaper.

De baard wassen en voeden

Je kan jouw baard wassen met gebruik van een baardshampoo. Deze shampoo is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van baardharen en de gevoelige huid eronder. Een normale shampoo is een stuk agressiever. Een baardshampoo zorgt voor een milde reiniging van de baard en haalt alle vuilresten en overtollig talg uit de baard. Het wassen van de baard kan je twee tot drie keer per week doen. Na het wassen laat je de baard goed drogen. Hierna kan je de baard voeden met gebruik van een baard olie.

Jouw baard stylen

Als jouw baard gewassen en gevoed is, kan je deze compleet naar jouw zin stylen. Gebruik voor styling van jouw baard de baard balsem. Smeer deze in jouw baard en kam de baard in model. Heb je wat meer stevigheid nodig? Maak dan gebruik van een baard wax. Zo kom je compleet verzorgd en gestyled voor de dag. De baardolie en baardbalsem zorgt er ook nog eens voor dat de onderliggende huid goed verzorgt en gehydrateerd wordt.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *