Een Categorie 5 kabel

Voor mensen die op een netwerk meerdere computers willen aansluiten, hebben liever niet allerlei kabels door het hele huis liggen. Dat is rommelig, onoverzichtelijk en dus onhandig. Dat is te voorkomen door het gebruik van een Categorie 5 netwerkkabel, ook wel een Cat5 kabel genoemd.

Met een enkele Cat5 kabel kun je allerlei computers in je huis op elkaar aansluiten. En gemakkelijk, want de Cat5 kabel is klaar voor onmiddellijk gebruik, je hoeft niets anders te doen dan de stekkers in te pluggen. Verder heb je er geen omkijken naar. Een Cat5 netwerkkabel gaat jarenlang probleemloos mee, dus dat zorgt voor zorgeloos gebruik. Eenmaal aangesloten werken je computers en je gekoppelde internetverbindingen prima.

Een Cat 5 netwerkkabel laat tot maar liefst 100 megaherz aan bandbreedte door en voldoet daarmee aan de normen die gelden volgens de ISO. De kwaliteit van de Cat 5 kabel is hoogwaardig, met aan de buitenkant van de kabel de bescherming van een hard omhulsel. Door de hoge bandbreedte is de Cat5 kabel bijzonder goed geschikt voor snel internet. Dat is belangrijk, zeker als er op meerdere computers tegelijk wordt gewerkt of gespeeld.

Om de kosten hoef je het kopen en gebruiken van een Cat5 kabel niet te laten. Gemiddeld betaal je vanaf ongeveer 60 cent per meter. De prijs kan oplopen, afhankelijk van de soortkabel die je nodig hebt om je computers aan elkaar te koppelen. Natuurlijk kun je je op verschillende plaatsen prima laten adviseren. Maar als het dan eenmaal zo ver is, heb je voor relatief weinig geld heerlijk snel internet zonder dat overal in je huis rond slingeren. Zo gemakkelijk gaat dat met een Cat5 netwerkkabel.

 

 

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *