Een mondkapje kopen met filter of zonder?

Als je op zoek gaat naar mondkapjes dan zal je zien dat er een grote keuze is en één van die keuzes is een mondkapje kopen met filter of zonder. Dit is een beslissing die je zelf kunt maken, want de overheid heeft daar geen regels over vastgelegd. Voor hen is het voldoende als je een niet-medisch mondkapje draagt en zo lang dit een mondkapje is en geen sjaal, bandana of spatscherm, zit je goed. Toch worden er veel mondkapjes met filter verkocht en gedragen. Lees verder als je twijfelt of je een mondkapje zal kopen met filter of zonder.

Een mondkapje kopen met filter is niet verplicht

Het is dus niet nodig om een mondkapje te kopen met filter, maar het is wel een optie. Er wordt onderscheid gemaakt tussen medische- en niet-medische mondkapjes en voor het dagelijks leven heb je een niet-medisch mondkapje nodig. De medische mondkapjes moeten beschikbaar blijven voor zorgverleners en die voorraad raak je het beste ook niet aan. Een mondkapje met filter is dan een prima alternatief voor een medisch mondkapje, omdat het je meer beschermd dan een standaard mondkapje.

De werking van mondkapjes

Mondkapjes zijn bedoeld als aanvulling op de basisregels in situaties waarin risico’s hoger liggen. Dat is in het openbaar vervoer zo en ook in openbare ruimtes. In plaats van alles dicht te doen, mag je naar binnen met een mondkapje, dus dat is fijn. Niet-medische mondkapjes werken alleen als iedereen deze op heeft, vandaar ook de verplichting. Ze houden het virus namelijk niet van jou weg, maar ze zorgen ervoor dat jij het virus in veel mindere mate de lucht in brengt. Heeft iedereen een niet-medisch mondkapje op, dan is de lucht dus ook aanzienlijk schoner.

Waarom een mondkapje kopen met filter?

Waarom zou je dan een mondkapje kopen met filter? Hier zijn verscheidene goede redenen voor. De kwaliteit van niet-medische mondkapjes schommelt erg en je weet niet of anderen daar aandacht aan besteden. Ook weet je niet of andere mensen hun mondkapjes op tijd wassen en of ze deze correct dragen en hanteren. Daarnaast kan het zijn dat je extra bescherming nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je immuniteit wat lager is. Een mondkapje met filter zal je altijd meer gemoedsrust geven en dat is alleen al een goede reden om hiervoor te kiezen. Maak daarbij ook een afspraak voor een Coronatest Nederland op het moment dat je helemaal zeker wil zijn van je zaak.

Welke opties zijn er?

Er worden een groot aantal mondkapjes met filter aangeboden. De meeste stoffen mondkapjes hebben een compartiment voor filters. Deze filters koop je los en kun je aanbrengen als jij dat nodig vindt. Het handige van die optie is dat de filters gewassen kunnen worden. Er zijn ook stoffen- en wegwerp mondkapjes met een geïntegreerd filter, wat het nog gemakkelijker maakt. Een mondkapje kopen met filter kost je maar een klein beetje extra, maar geeft je tegelijkertijd wel meer zekerheid en bescherming. Kies voor een kwalitatief filter en je filtert niet alleen virussen uit de lucht, maar ook andere vervelende stofjes.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *