Een nieuw scheermes voor mij!

Een scheermes uitzoeken dat goed bij me past vond ik nog best lastig. Na enkele jaren met een elektrische scheermachine geschoren te hebben wilde ik toch eens wat anders proberen. Vanuit mijn omgeving hoorde ik positieve reacties over verschillende soorten scheermessen en technieken.

Zo waren er enkele jongens die met een safety razor hun baardgroei in bedwang hielden. Dit zijn die mooie scheermessen die altijd bij opa in de badkamer stonden. Een mooie kwast er naast die veelal van dierenhaar is gemaakt. Er werd mij gezegd dat scheren met een safety razor een van de beste manieren is om de haren op en rond mijn kin te verwijderen. Er is echter nog één manier die beter schijnt te werken en dat is met een open scheermes.

Scheren met een open scheermes mag gerust een uitdaging worden genoemd. Deze manie van scheren vergt veel oefening. Normaal stap je ook niet direct over van een elektrisch scheerapparaat naar een open scheermes, maar voor diegene die een uitdaging aan willen gaan wordt dit aangemoedigd. Voor diegene die al ervaring heeft met bijvoorbeeld een safety razor heeft al een vaste hand en techniek ontwikkeld waardoor scheren met een open scheermes een stuk eenvoudiger zal gaan.

Op internet is gelukkig ook een berg aan informatie en zelfs instructievideo’s te vinden over hoe je het beste kan leren scheren!

 

 

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *