Ervaringen met het eiwitdieet

Het eiwitdieet staat inmiddels bekend als één van de meest efficiënte manieren om gewicht te verliezen. Maar waarom hebben mensen met dit dieet succes waar andere methoden om af te vallen door de mand vallen? Lees hieronder het verhaal van Lotte. Zij besloot twee maanden terug om af te vallen door middel van het eiwitdieet.

Ik ben altijd van nature slank geweest maar ik ben inmiddels ook geen tiener meer. Waar ik vroeger gemakkelijk weg kwam met een ongezond dieet, merk ik de laatste twee jaar niet meer zoveel mazzel heb. Langzaam maar zeker begonnen de pondjes aan te komen.

Als je altijd gewend bent een mooi figuur te hebben, dan zul je op een dag flink schrikken in de spiegel. Dit overkwam mij twee maanden geleden dus en daarom heb ik besloten het eiwitdieet te volgen.

Waarom heb ik voor het eiwitdieet gekozen?

Na onderzoek te doen op het internet ben ik uitgekomen op het eiwitdieet. Een aantal dingen die ik over dieet heb gelezen spraken mij aan. Zo hoef je niet allerlei pilletjes of voedingssupplementen in te nemen. Het eiwitdieet legt de nadruk op het innemen van (gezonde) eiwitten.

Wanneer je veel eiwitten consumeert, krijg je sneller een vol gevoel. Het wordt dus makkelijker om de drang naar ongezond voedsel in bedwang te houden. Bovendien zijn eiwitten belangrijke bouwstoffen voor het lichaam. Ik wilde toch weer beginnen met sporten en door extra eiwitten te consumeren zie ik sneller resultaat!

Leestip: Wat is het New Fysic dieet?

Hoe gaat het eiwitdieet nu in zijn werk?

Sinds ik begonnen ben en binnen twee maanden zo’n acht kilo ben afgevallen, vragen veel mensen wat ik nu precies doe. Er zijn veel misverstanden over het eiwitdieet en diëten in het algemeen de wereld in geslingerd. In tegenstelling tot wat sommige misschien denken, eet ik relatief normale maaltijden. Zo sta ik bijvoorbeeld iedere morgen op met twee gebakken eieren, bacon, een sneetje brood en een stuk fruit.

Ook de lunch en het avondmaal zijn in principe niet heel bijzonder. Zo eet ik tijdens de lunchpauze opnieuw een sneetje brood (rogge- of volkoren brood), dit keer met kipfilet of rookvlees en als avondeten probeer ik zoveel mogelijk te variëren. De ene keer een visje, de andere keer helemaal geen vlees. Wel probeer ik zoveel mogelijk “witte” producten zoals aardappelen, witte pasta en witte rijst te vervangen door volkoren varianten .

Soms heb ik echter geen tijd om te koken of een ontbijt klaar te maken. In dat geval trek een eiwitshake uit de kast. Deze bevatten alles wat ik nodig heb om genoeg energie voor de dag te hebben en geven bovendien een vol gevoel. Ze zijn in meerdere smaken verkrijgbaar waardoor dus ze niet zo snel vervelen.

Het resultaat mag er zeker wezen!

Inmiddels ben ik zo’n twee maanden bezig met het eiwitdieet en ik moet zeggen dat ik positief verrast bent. Ik ben zo’n acht kilo afgevallen en heb bijna mijn oude figuur terug. Plotseling heb ik weer erg veel keuze als ik de deuren van mijn kledingkast opentrek. Alle jurkjes en broeken van twee jaar terug zitten weer als gegoten.

Uitgelicht: Wat is het Sirtfood dieet?

Ik kan het eiwitdieet en het drinken van eiwitshakes dan ook echt aanraden. Het volgen van het dieet is niet moeilijk en je ziet snel resultaat. Beide zijn toch wel belangrijk als je gemotiveerd wilt blijven om je aan een dieet te houden.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *