Gezond en verzorgd dankzij het Alizonne dieet

Het Alizonne dieet is bedoelt om je gewicht te beheersen, gezondheid te verbeteren en om er beter uit te zien. In dit artikel duiken we in de wereld van het Alizonne dieet.

Wat is het?

Het Alizonne dieet kreeg onlangs landelijke bekend omdat een aantal bekende Nederlanders dankzij dit dieet veel kilo’s waren verloren. Het gaat hierbij om Trijntje Oosterhuis en Angela Groothuizen, twee dames die al jaren worstelde met hun gewicht en de strijd met de weegschaal.

Maar dat bekende Nederlanders afvallen met een dieet is natuurlijk geen garantie voor succes. Maar het toont in ieder geval wel de mogelijkheden aan. En eerlijk is eerlijk, de kans op succes met het Alizonne dieet is vrij groot. Dit dankzij de intensieve begeleiding die je krijgt. Daarover verderop meer.

Het Alizonne dieet is niet het typische dieet waarbij je zelf een boek koopt en aan de slag gaat met de recepten. Het Alizonne dieet omvat namelijk veel meer dan het aanpassen van de voeding. Het Alizonne dieet doe je onder begeleiding van de privékliniek van Alizonne. De klinieken zitten verspreid door het gehele land.

De behandeling omvat veel meer dan een dieet en bestaat ook uit behandelingen. Je zou daarom beter kunnen spreken over Alizonne therapie of de Alizonne methode.

De Alizonne therapie bestaat uit een dieet, voedingssupplementen, een intake, ultrasone therapie en bindweefselmassage.

De intake

Alles begint met de intake bij een Alizonne kliniek bij jouw in de buurt. Tijdens deze intake wordt je medisch onderzocht en je doelen besproken. Aan de hand hiervan wordt berekend wat je mag eten en welke voedingssupplementen je nodig hebt. Je gaat gebruik maken van eiwitshakes en vitamines en mineralen.

Bij de intake wordt berekend hoeveel eiwitten je dagelijks nodig hebt. Eiwitten zijn erg belangrijk als je gaat afvallen. Als je op dieet gaat dan ga je minder calorieën eten dan je lichaam verbrand. Op deze manier wordt het lichaam gedwongen om de reserves van het lichaam aan te gaan spreken en vet te verbranden. Het lichaam zal naast vet echter ook een beetje van de eiwitreserves gaan aanspreken. Dit betekend dat hierdoor spiermassa verloren zal gaan. Dit is echter onwenselijk als je af wilt vallen. Het verlies van spiermassa betekend namelijk dat de stofwisseling trager wordt. Dit verlies van spiermassa wordt voorkomen door voldoende eiwitten in de voeding op te nemen.

Eiwitten hebben daarnaast nog een aantal andere eigenschappen die nuttig zijn als je af wilt vallen. Zo zorgen eiwitten voor een goed gevoel van verzadiging. Zo heb je minder snel honger en hou je het dieet veel beter vol. Een andere eigenschap van eiwitten is dat het meer energie kost om deze te veteren. Hierdoor gaat je stofwisseling omhoog. En dat zonder dat je daar een extra inspanning voor hoeft te verrichten.

De bindweefselmassage
Belangrijk onderdeel van de behandeling is de bindweefselmassage. Met deze massage techniek worden de onderste huidlagen mee gemasseerd. Dit is nuttig om cellulitis te verminderen en te voorkomen. Iets wat een probleem is bij veel vrouwen met overgewicht.

Door de bindweefselmassage wordt de doorbloeding van het bindweefsel verbetert. Hierdoor kunnen afvalstoffen die hier liggen opgeslagen los komen en worden afgevoerd. Dit zorgt voor een betere aanmaak van collageen. Waardoor de huid kan herstellen en weer mooi glad en egaal kan worden. Zo is de Alizonne therapie niet alleen goed om de overtollige kilo’s kwijt te raken maar tegelijkertijd ook om er beter uit te gaan zien.

De ultrasone therapie

De ultrasone therapie kan je zien als het alternatief voor liposuctie. Alleen dan zonder operatieve ingreep. Bij ultrasone therapie wordt gebruik gemaakt van een apparaat wat geluidsgolven van een bepaalde frequentie door het weefsel stuurt. Dit apparaat wordt over de huid bewogen door een behandelaar. Door deze trillingen komen de vetcellen los waardoor het makkelijker wordt om vet af te breken en te verbranden.

Deze ultrasone therapie is iets wat je wekelijks moet doen. Je moet daarvoor iedere week langs bij de kliniek. Gelukkig duurt een behandeling slechts 20 minuten.

Controle

Is je streefgewicht eenmaal bereikt dan ben je nog niet klaar. En dat is eigenlijk wel het mooie van de Alizonne methode. Bij veel diëten haal je wel je streefgewicht maar zit het er binnen de kortste keren weer aan. Met het Alizonne dieet is dat gelukkig anders. Je komt namelijk onder controle te staan van de kliniek. Je gaat iedere twee weken langs voor een controlegesprek en je wordt gewogen. Heb je problemen om je gewicht vast te houden dan kan je deze bespreken en advies krijgen.

Alleen al het feit dat je gewogen gaat worden heeft een psychologisch effect op je waardoor je minder snel weer uit de bocht zal vliegen met het eten. Ook heb je hierdoor het gevoel er niet alleen voor te staan. Iets wat voor veel mensen belangrijk is.

Als het goed gaat dan hoef je niet meer iedere twee weken langs te komen. Dit wordt dan een maandelijks controle bezoek.

De controle bezoeken doe je één tot twee jaar nadat je streefgewicht is bereikt. Als je dusdanig lang op gewicht bent gebleven dan is dit gewicht voor je lichaam het nieuwe normaal geworden. Het lichaam zal namelijk altijd terug willen naar de staat waar het in was. Dit verklaart (deels) ook waarom je weer snel aankomt na het volgen van een dieet; je lichaam wil terug naar hoe het was.

Nadelen

Helaas heeft de Alizonne therapie ook nadelen. Het zal je niet verbazen dat al die bezoekjes aan de privékliniek geld kosten. De kosten zijn voor iedereen anders maar kunnen tot duizenden euro’s oplopen. Als je dit ervoor hebt dan is dat natuurlijk geen probleem.

Een ander nadeel is dat het veel tijd kost. Zeker in de beginfase zal je wekelijks tijd in je agenda vrij moeten maken om de kliniek te bezoeken.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *