Gezond eten kan ook lekker zijn

We willen allemaal graag gezond zijn. Maar gezond leven lijkt voor veel mensen iets dat niet zo goed vol te houden is. Toch is dit eigenlijk heel gemakkelijk. Het basisprincipe is dat je gezond en matig eten afwisselt met bewegen zonder dat je allerlei diëten hoeft te volgen of steeds naar de sportschool moet rennen. Maar hoe vind je nu dat evenwicht en hoe houd je dat op een gemakkelijke manier vol. We staan er vaak niet bij stil wat we allemaal in onze mond stoppen en eten meestal maar wat we gewend zijn. Toch kun je op een makkelijke manier wijzigingen in dat patroon aanbrengen waardoor je gezonder leeft. Alleen moet je een aantal richtlijnen aanhouden.

tbb_slafeest-500x262

 

Gezond eten

Veel koolhydraten is niet goed. Vooral pure geraffineerde suiker kun je het beste vermijden. Dat zijn echte dikmakers en erg ongezond voor je lijf. Let in de winkel eens op waar allemaal suiker in zit en kies dan liever voor bijvoorbeeld rauwe chocola in plaats van melkchocola als toch graag chovola eet. Eet je brood niet met allemaal zoetigheid, maar neem sandwichspread of kaas en gezonde vleeswaren. Worstsoorten zijn niet zo gezond, dus kies dan ham, rookvlees of bijvoorbeeld rosbief. Een tomaatje of komkommer op je brood is ook heerlijk. Vervang je broodmaaltijd eens door een groene smoothie. Deze bevat veel vezels en weinig koolhydraten. Je voelt je daar lekker fit bij. En eet gevarieerd je warme maaltijd waarbij je zorgt niet te veel dierlijk vet en weinig pasta, rijst of aardappelen te eten. Eet vooral veel groente. Vermijd volle zuivelproducten en harde vetten. Wat stolt op kamertemperatuur stolt ook in je vaten.

 

Beweging

Gezond eten en afvallen gaan niet altijd alleen samen. Zorg er ook voor dat je dagelijks minimaal een half uur matig intensief beweegt. Dus lekker doorstappen bij het wandelen, fietsen, zwemmen. Ga het liefst eenmaal per week intensief bewegen. De sportschool is natuurlijk heel goed, maar ook hardlopen, tennissen of andere intensieve sporten lenen zich hier uitstekend voor. Doe alles met mate en je zult je gezond en fit voelen

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *