Groeiende vraag naar een psycholoog door corona.

Mensen gingen altijd al naar de psycholoog en de psycholoog heeft altijd wel werk gehad. Maar de laatste tijd is er een stijging in het aantal psycholoog gangers, in di blog leggen we je uit waarom dit is en hoe dit komt.

Stress door corona

Corona is nu al bijna een jaar flink actief in Nederland, mensen worden er moedeloos van omdat het er ook nog niet op lijkt dat het binnenkort over is met het virus. Omdat mensen hierdoor dus de toekomst niet zelf in handen hebben raken ze gestresst of depressief door corona. Een online psycholoog kan je daar natuurlijk bij helpen door je verhaal aan te horen en feedback en advies te geven op hetgeen waar je moeite mee hebt. Advies op het vlak wat je het beste kan doen om er toch maar het beste van te maken in deze corona crisis. Het kan ook zijn dat mensen natuurlijk niet alleen maar moedeloos worden van corona maar ook daadwerkelijk veel last hebben van corona. Denk hierbij alleen al aan de horeca ondernemers, die hebben het het allerzwaarste in deze crisis. Er zijn al heel wat ondernemers om gevallen en er staan er ook veel op omvallen door de corona crisis. Dit zorgt natuurlijk voor gigantische stress, want van de meeste horecaondernemers is de zaak het enige wat ze hebben en waar het geld in zit. Door dit soort stress gevallen door corona heeft de psycholoog het steeds drukker denk ik.

Alle leeftijdsgroepen

Niet alleen maar volwassenen hebben er moeite mee maar ook jongeren, de meeste jongeren hebben al een jaar lang feesten , leuke dingen doen en gezelligheid ingeleverd door corona en de maatregelen. Dit kan er ook voor zorgen dat ze totaal niet lekker in hun vel zitten. En met dus een extra leeftijdsgroep erbij groeit de drukte nog meer bij de psycholoog.

Online mogelijkheden

De stijgende drukte kan ook door iets anders komen, namelijk door de online therapie mensen hoeven er niet meer echt naar toe. Dit kan komen omdat mensen het misschien geen fijn gevoel vonden om naar de psycholoog te gaan en dat ze het dus liever geheim hielden. Maar het kan natuurlijk ook komen omdat mensen veel thuis werken nu en verder weinig te doen hebben. Dus is er makkelijk tijd vrij voor een online therapie sessie, daar waar er eerst geen tijd was om naar een normale sessie te gaan.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *