Het beste hondenvoer voor je hond

Wat het beste is voor jouw hond kun je zelf vaak goed weten. Jij kent het gedrag van jouw hond vaak erg goed en ziet wanneer er iets niet goed is. Toch is het af en toe bezoeken van de dierenarts, ook zonder klachten bij de hond erg praktisch want ook bij een hond kan er iets opgemerkt niet goed zijn. Wat betreft het goede voer voor een hond is dit ook afhankelijk van jouw beestje.

Type hond bepaald type voer

Het type hond dat jij hebt bepaald voor een groot deel welke voeding het beste is. Het ene ras is het andere niet en kan de hond dus verschillende dingen nodig hebben. Zo kan het zijn dat jouw hondenras het beste dieetvoer hond eet omdat het ras van de hond dit het meest nodig heeft.

Andere rassen hebben juist meer stevig vlees nodig omdat hun ras dit gewend is en dus in het ras zit. Zo kun je dus het beste eerst kijken naar het ras van jouw hond.

De juiste voedingswaardes

Zoals vertelt is het type hond erg bepalend voor welk voer het beestje nodig heeft. De meeste honden gaan het beste op rauw vlees voer. Dit voer is dus nat en bevat voldoende voedingswaardes die de meeste honden nodig hebben. Zo heeft een hond een goed vochtgehalte nodig, eiwitten en vetten om sterk te blijven, vezels voor de goede vertering van voeding en voldoende koolhydraten voor energie. hondenbrokken kunnen voor bepaalde honden ook goed voer zijn. Dit zijn brokken die dus ook kunnen helpen bij het verstevigen van de tanden, verbeteren van kauwen en de spijsvertering ondersteunen.

 

Leeftijd van de hond speelt een rol

Niet alleen het ras en de behoeftes van de hond spelen een rol in welk voer het beste zal zijn voor jouw hond, ook de leeftijd kan net als bij mensen van invloed zijn.

Zo zul je een puppy het liefste voeding geven waar net wat meer calcium in zit, voor de opbouw van sterke botten en tanden. Ook het vetpercentage is belangrijk voor een puppy, dit zal je vooral halen uit vers vlees voeding, ook wel kvv genoemd.

Als jouw hond al vrij oud is kan hij gaan leiden aan nier- en hartziekten. Met de voeding kun je hier ook mee opletten. Zo is voer met minder vet, fosfor, eiwitten en calorieën beter voor een oudere hond. Daarentegen zijn vezels van groot belang voor de oudere hond.

Voeding op maat

Bij een hond met speciale wensen en behoeftes kun je natuurlijk vragen aan jouw dierenarts wat het beste voer is. De dierenarts kan een aantal voedingswaardes noemen die juist wel of liever niet in het voer moet zitten. Deze wensen kun je zelf onderzoeken en uitzoeken welk voer het beste is. Mensen in een dierenwinkel die hier een achtergrond in hebben kunnen je ook helpen. daarnaast is het doel van de voeding belangrijk. Je zult denken, het doel is altijd voeden, maar er zijn ook gevallen waarin honden liever even wat moeten aankomen of afvallen.

Ook gezondere ontlasting of mooiere vacht kunnen dingen zijn wat opgelost kan worden door goede voeding. Iemand die verstand heeft van voeding voor dieren kan jou hierbij helpen en weet welke waardes nodig zijn om dit doel te bereiken.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *