Het gebruik van aromatherapie in je jacuzzi

Een jacuzzi of een spa is van zichzelf natuurlijk al erg ontspannend, je kan dit echter nog meer verrijken door gebruik te maken van aromatherapie. Hierdoor kunnen je zintuigen nog meer geprikkeld worden en aromatherapie heeft verder ook meer goede voordelen voor je gezondheid.

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is therapie door middel van geuren, het is een geneeswijze die al duizenden jaren gebruik wordt. Oorspronkelijk waren het de Egyptenaren en Chinezen die al met parfums en zalven werkten die bepaalde geuren hadden. Het duurde toen nog wel even voordat er ook in Europa gewerkt werd met aromatherapie, hier werd dat als eerste gedaan door de Romeinen en de Grieken. Het gebruik van geuren is sowieso als iets wat we veel doen, meestal omdat we het prettig vinden. Denk maar eens aan het gebruiken van deodorant en parfums om zelf lekker te ruiken, maar ook aan het gebruiken van geurkaarsen en geurstokjes in je huis.

De werking

Aromatherapie kan op twee manieren werken, de eerste is de invloed van de geuren op je hersenen. Geur heeft namelijk effect op het gedeelte van je hersenen dat invloed heeft op onder andere genot, emoties en motivatie. De andere manier is het gebruik van geuroliën in je bad of jacuzzi, omdat deze oliën van natuurlijke materialen worden gemaakt hebben ze een voordelige werking op je huid en haar.

Bekende geuren die hiervoor gebruikt worden

Er zijn een aantal bekende geuren die veel voor aromatherapie gebruikt worden, dit zijn onder andere de volgende:

  • Lavendel: Lavendel heeft een zeer bekende geur en staat verder ook bekend om zijn kalmerend en zijn pijnstillend/ontstekingsremmend effect.
  • Eucalyptus: Wordt aangeraden bij kleine wondjes zoals blaren, snijwonden, schaafwonden en andere huidaandoeningen, kan ook spierpijn verlichten.
  • Citroen: Kan heel goed werken wanneer je griep hebt door de antibacteriële werking dat citroen heeft, hierdoor wordt het lichaam beschermt tegen allerlei ziekten en infecties.

Kies de juiste producten voor gebruik in de jacuzzi

Spa Care Brabant waarschuwt dat je niet zomaar elk product kan gebruiken voor de jacuzzi, koop alleen producten die er werkelijk voor gemaakt zijn. Door gebruik te maken van verkeerde producten kunnen filters verstopt raken en kan er aanslag ontstaan, hierdoor moet er weer meer onderhoud gepleegd gaan worden en dat is onnodig.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *