Het natuurlijke effect van fillers

De rimpels die zich op het gezicht voordoen naarmate de jaren vorderen zijn voor veel mensen een doorn in het oog. Deze rimpels kunnen echter weggewerkt worden zonder dat dit een onnatuurlijke uitstraling geeft. Door middel van fillers is het mogelijk om dit voor elkaar te krijgen.

Medische achtergrond

Fillers zijn begonnen met een medisch doel, namelijk het herstellen van de natuurlijke lichaamsvormen. Dit werd vaak gedaan na een chirurgische ingreep. Dit is dus een heel ander doeleind dan waar het tegenwoordig voor wordt gebruikt.

Hoe werkt een filler

Het klinkt nu allemaal heel positief, maar hoe zorgt een filler er voor dat de rimpels verdwijnen? Indien de fillers ingebracht worden gebeurt dit, heel simpel, als volgt: Bij de rimpels wordt een naald in de huid gestoken, die de vloeistof daar in de ‘lege ruimtes’ spuit (het is van belang om dit door een professional te laten doen, een spuitje op de verkeerde plek kan wel een onnatuurlijk effect geven). Op die manier worden de rimpels gevuld en zijn deze dan niet meer zichtbaar.

Natuurlijk afbreekbaar

Op de Nederlandse markt van anti-aging zijn permanente fillers helemaal verboden. Dit komt doordat er slecht te behandelen complicaties voorkwamen bij de permanente fillers. Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van fillers op hyaluronzuur. Hyaluronzuur zit uit zichzelf al in het lichaam en is daardoor ook afbreekbaar door het lichaam.

Waar zijn fillers te gebruiken

Fillers zijn niet overal op het lichaam te gebruiken. Wel zijn de fillers te gebruiken over bijna het hele gezicht, denk hierbij aan deze gebieden: het jukbeen, de neus-lippenlijn, lippen-mondhoek, de kin, de slaap, de frons, het ‘traangootje’, de neus, de wang en de wangzak-kaakgroeve.

Wat kost een filler behandeling

De kosten van een filler behandeling kunnen enorm variëren. Wat vooral belangrijk is, is dat een expert de behandeling doet. Dit voorkomt de kans op fouten. Daarnaast heeft een filler behandeling ongeveer een jaar lang effect. Na de tijd moet er opnieuw een behandeling worden ondergaan. Mits het naar wens was en de rimpels dus een doorn in het oog zijn.

De stappen voor een filler behandeling

Indien u uiteindelijk ervoor kiest om een filler behandeling te nemen wordt er altijd nog aangeraden om op consult te gaan bij een specialist. Dit kan bij een gespecialiseerde kliniek zijn, maar ook bij een huisarts. Tijdens dit consult zal de huisarts/ specialist haar eerlijke mening en advies geven en krijgt u een uitleg over wat de beste manier is om de rimpels te laten verwijderen.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *