Hoe een uitvaart regelen?

Er zijn weinig dingen zeker in het leven, helaas is overlijden daar er een van. Als iemand in uw komt te overlijden moet er ineens veel worden geregeld. Hebt u behoefte in ondersteuning daarin, neem dan contact op met Uitvaart Lochem. Uitvaartverzorging Lochem zal u op een fijne en professionele manier begeleiden.

Er zijn een paar handelingen die moeten worden verricht bij het overlijden van een persoon, deze zijn:

Er zal aangifte moeten worden gedaan bij de Burgerlijke Stand. Het aangifte doen van overlijden kan door de nabestaande of door een uitvaartondernemer. De naam van degene die aangifte doet van overlijden zal ook op de overlijdensakte komen. Bij het aanvragen van deze akte moet je de overlijdensverklaring meenemen die de arts beschikbaar maakt. Daarna zal er ook een akkoord kunnen worden afgegeven voor het begraven of cremeren.

Ook bestaat de mogelijkheid om zelf een kist te maken. De enige vereisten hiervan zijn dat deze niet mogen bestaan uit kunststof of metalen delen. Een kleine uitzondering hierop is het gebruik van schroeven, spijkers en of handvatten. Dit omdat dit geen belemmering veroorzaakt bij de ontbinding en bij een crematie kunnen deze gemakkelijk verwijdert worden. Ook zal je je aan diverse afmetingen moeten houden, dit verschilt een beetje per begraafplaats of crematorium. Maar meestal liggen deze afmetingen dicht bij de 180 tot 200 cm lang en 50 tot 55cm breed.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *