Kan een orthodontist slaapapneu genezen?

Slaapapneu heeft een negatieve invloed op de leefkwaliteit. De betekenis van slaapapneu is, dat iemand tijdens het slapen een aantal keer stopt met ademen. Het gaat telkens om tien seconden adempauze en dit gebeurt minstens vijf keer per nacht. Op de lange termijn heeft slaapapneu gevolgen op het welzijn van iemand. Je slaapkwaliteit gaat achteruit, en van slaap is bekend dat het belangrijk is voor je gezondheid. Hoe minder goed je slaapt, hoe meer stress je lichaam te verwerken heeft en stress heeft weer invloed op lichamelijke klachten. Veel mensen die slaapapneu hebben, vragen zich af of een verbetering in hun gebit met een beugel, deze nare kwaal kan genezen. Of dit zo is, lees je hier.

Hoe komt het dat je slaapapneu hebt?

Bij mensen met een te slappe luchtpijp of een slap strottenhoofd, ontstaat meestal slaapapneu. Dit houdt in dat de luchtpijp bij ontspanning, tijdens het slapen dus, zichzelf afsluit. Op een gegeven moment ademt de persoon weer, en wordt soms zelfs wakker tijdens dit proces. Overgewicht is een groot risicofactor bij het ontstaan van slaapapneu. In dit geval kan afvallen soms helpen. Daarbij wordt over slaapapneu gesteld dat het meer mannen overkomt dan vrouwen. Verder heeft een deel van de mensen met slaapapneu ook diabetes. Ook de kans op hypertensie, hartfalen of een beroerte wordt groter met slaapapneu. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen. Leefstijl aanpassen is daar één van, informeer bij de huisarts als je hulp wil hierbij.

Kan een orthodontist slaapapneu genezen?

Dan nu de vraag of je je redding kunt vinden bij een orthodontiepraktijk. Het antwoord is: absoluut! De orthodontist kan namelijk een bitje op maat maken, dat je onderkaak naar voren duwt. Op deze manier ontstaat er meer plek in je luchtpijp, zodat deze niet afgesloten wordt. Er zijn verschillende gradaties van slaapapneu en ieder persoon is anders. Maar van een snurkbeugel is bekend dat het positief effect heeft. Is er bij jou slaapapneu vastgesteld en overweeg je een beugel, bespreek het met je tandarts of maak een afspraak bij de orthodontist. Op de lange termijn heeft slaapapneu negatieve effecten op de algehele gezondheid. Beter voorkomen dan genezen

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *