Kinderen meer zelfvertrouwen geven, doe je zo!

Hoogstwaarschijnlijk is het je, als ouder zijnde, al opgevallen hoe hard de wereld momenteel is. Het nieuws deelt regelmatig intense pesterijen en vechtpartijen, waarbij vaak de onzekere, stille leerlingen de dupe zijn. In deze wereld is het belangrijk om te weten wat je waard bent. 

De ouders spelen een grote rol bij het bereiken van dit doel; de opvoeding heeft immers grote invloed op de ontwikkeling van een kind. In dit artikel zijn diverse manieren en tips te lezen die kunnen helpen bij de toename van zelfvertrouwen bij een kind.

Zelf laten oordelen

Zodra je kind een gemaakte tekening tevoorschijn haalt, zullen ouders hoogstwaarschijnlijk direct positief reageren. Echter is het belangrijk om kinderen mee te geven dat hun eigen mening het belangrijkst is. Als zij de tekening mooi vinden, dan is de tekening mooi! Vraag het kind, in deze situatie, wat hij / zij zelf van de tekening vindt. Door zelf te oordelen en bevestiging bij zichzelf te vinden, zal het zelfvertrouwen groeien.

Ouders zijn het voorbeeld

Als kind zie je, voor lange tijd, je ouders als je grootste voorbeelden. Echter luisteren kinderen niet direct naar de woorden die je uitspreekt, maar kijken zij naar de daden die je verricht. Als zij zien dat jij jezelf goed verzorgt en liefdevol bent naar jezelf zullen zij dit in korte tijd overnemen. Hierbij is het uiteraard belangrijk om ook te laten blijken dat zelfvertrouwen erg belangrijk is. Op die manier zullen kinderen op een snelle manier veel zelfvertrouwen kunnen krijgen.

Voetballen

Inmiddels is voetballen niet enkel meer uitgesloten voor jongens, ook genoeg meiden lijken het spel als uitdaging te zien. Bij voetbal gaat het om het verbeteren van je technieken, waardoor je wedstrijden zult winnen. Zodra kinderen merken dat de technieken daadwerkelijk verbeteren, zal dit hun veel zelfvertrouwen geven. Daarnaast zullen de voetballers regelmatig de verantwoordelijkheid op zich moeten nemen, denk aan het maken van keuzes of het maken van een doelpunt. Indien dit succesvol uitpakt, zal ook dit invloed hebben op het zelfvertrouwen. Kortom: een voetbaldoel kopen kan een kind daadwerkelijk meer zelfvertrouwen geven. Geen behoefte aan een voetbaltuin? Bezoek dan regelmatig een veldje met voetbaldoeltjes of bezoek een voetbalvereniging.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *