Manieren om een bekende te helpen met afkicken

Als er in jouw omgeving mensen zijn die verslaafd zijn kan dit veel invloed hebben op jullie band. Zodra die persoon ervoor kiest om zijn of haar best te gaan doen met afkicken is het belangrijk dat jij die persoon op de juiste manier kunt helpen. Om te weten hoe je dit het beste kunt doen kun je hier een aantal tips lezen.

Zorg dat de mensen het zelf willen

Als iemand verslaafd is, heeft hij zelf geen invloed meer op de enorm grote behoefte die er dan is naar de verslaving. Wanneer jij dan wilt dat hij gaat afkicken, maar dat wilt hij zelf niet gaat dit nooit goed aflopen. Als ze het zelf niet willen gaat er alleen maar gezeur ontstaan. Hij zal veel boos zijn op jou omdat jij zo dwingt terwijl jij het waarschijnlijk alleen maar goed bedoelt. De frustratie die er dan van beide kanten zal komen is nergens goed voor. Zorg daarom dat iemand het zelf echt wilt, hij zal ook enorm veel doorzettingsvermogen moeten laten zien. Bijvoorbeeld afkicken wiet is echt niet makkelijk. Van wiet wordt je vaak veel rustiger en minder gestresst, mensen zullen dit dus weer gelijk gaan opzoeken als ze merken dat ze gestrest raken. Het is dan belangrijk dat ze het niet doen en op een andere manier rustig proberen te worden. Dat kunnen ze wel door jouw hulp, maar niet als jij het ze zou dwingen.

Blijf altijd rustig als je ze wilt helpen

Het is belangrijk dat je ten alle tijden rustig probeert te blijven. Wat er ook gebeurt, jij moet rustig blijven denken en alles relativeren. Op dat moment kan de persoon die aan het afkicken is dat zeker niet. Het zou ook best kunnen dat ze iets zeggen wat je echt niet leuk vind, je zou daar ook best gekwetst door worden. Belangrijk is dat jij dan voor jezelf rustig blijft en tegen jezelf zegt dat het de verslaving is die dit soort dingen zegt. Er is een grote kans dat die persoon niet eens meent wat die zegt. Hij reageert zijn eigen pijn alleen af en jij bent er dan op dat moment. Probeer daarom nooit mee te gaan met die persoon en altijd de rust te houden.

Probeer ook een professionele begeleider in te schakelen

Wat belangrijk is tijdens het afkicken is dat er ook iemand komt die professionele hulp kan bieden. Bijna niemand kan het alleen en jij kunt niet alles voor hem of haar opvangen. Als jij voorstelt er hulp bij te halen en iemand wilt het echt niet, zou jij altijd zelf contact met iemand op kunnen nemen. Als je dan niet weet wat je moet in een situatie heb je iemand om op terug te vallen. Je kunt dan contact opnemen met die persoon en die kan je vervolgens tips geven. Afkicken alcohol kan soms best wel zorgen voor moeilijke situaties. Het beste is als iemand zelf in therapie gaat, maar als dit echt niet gaat en jij wilt echt graag helpen zou je dit kunnen proberen.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *