Menstruatiecyclus: hoe ziet dat er uit?

Een menstruatiecyclus is een cyclus van jouw vruchtbaarheid tot je menstruatie. Wanneer je gaat puberen, betekent dit ook dat je direct te maken krijgt met een menstruatie. Je wordt iedere maand ongesteld. Je krijgt bloedverlies als de eicel niet is bevrucht. Dit betekent dan ook direct dat je niet zwanger bent. Als je geslachtsgemeenschap krijgt, dan is het handig om je menstruatiecyclus te kennen. Zo weet je namelijk in welke dagen je vruchtbaar bent en in welke dagen je menstruatie moet beginnen. Voor vrouwen die niet zwanger willen worden, is het erg handig om de menstruatiecyclus te volgen. Ook voor vrouwen die juist zwanger willen worden, is het handig om de menstruatiecyclus te volgen. 

Kinderwens? Volg je menstruatiecyclus

Heb je een kinderwens? Dan is het tijd om je menstruatiecyclus te volgen. Doordat je je menstruatiecyclus volgt, weet je direct in welke dagen jij vruchtbaar bent. Hierdoor zal de eisprong komen waardoor de eicel bevrucht kan worden. In deze dagen is het dan ook handig om geslachtsgemeenschap te hebben met je partner. Als je hopelijk zwanger bent, kun je kijken of je je menstruatie hebt gemist. Ben je enkele dagen te laat met je menstruatie? Dan kan dit betekenen dat je zwanger bent. Het is dan van belang om een zwangerschapstest te halen zodat je het snel zeker weet. 

Niet zwanger willen worden? Dan is het handig om je vruchtbaarheid te volgen

Als je niet zwanger wilt worden en niet aan de anticonceptie zit, dan is het handig om in de dagen van je vruchtbaarheid geen seks te hebben. Hierdoor zal je niet zwanger kunnen worden. Let wel op, het is altijd mogelijk dat er een sterke mannelijke cel tussen zit die je toch kan bezwangeren. Hierdoor kun je toch zwanger worden. Als je dit wilt voorkomen, is het handig om in de eisprong week geen seks te hebben.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *