Op deze manier krijg je weer mooi haar

Je haar is vaak de eyecatcher van je gezicht, het eerst wat een ander ziet. Je wilt dus dat je haren er ten alle tijden stralend en vol uitzien, maar wat helpt nou echt? Van Haar gummies tot een nieuwe coupe, wij zetten de beste tips op een rijtje.

Biotine haar gummies voor stralend haar

Een van de belangrijkste redenen voor haaruitval of een slechte haarconditie zijn tekorten aan bepaalde vitamines. Biotine is hiervan de belangrijkste, biotine zorgt ervoor dat je haar niet uitvalt en dat je haar gezond blijft. Voor gezond haar is het dus essentieel om voldoende biotine, ook wel vitamine H of B8 genoemd, binnen te krijgen. Biotine is tevens ook van belang voor een goede werking van ons zenuwstelsel en voor het extraheren van energie uit ons voedsel. Biotine komt in relatief veel voedsel voor, vooral in noten en soja producten zit veel biotine. Toch is het vaak raadzaam om extra biotine bij te nemen om een gezonde haardos te behouden. Haar gummies zijn hiervoor een goede optie.

Maak gebruik van de juiste verzorgingsmiddelen

Een veelgemaakte fout die je haar snel achteruit kan doen gaan is het gebruik van plastic haarborstels. Plastic haarborstels beschadigen je haar namelijk aanzienlijk. Gebruik bij voorkeur een rubberen borstel of een borstel van varkenshaar voor droog haar. Tevens is het van belang de juiste shampoo te gebruiken, sommige shampoo’s schaden je haar en dit wil je natuurlijk voorkomen. Jouw hoofdhuid speelt hierbij ook een belangrijke rol, sommige shampoo is beter geschikt voor een droge huid en andere voor een vettige. Voor een goede doorbloeding van de hoofdhuid is het belangrijk hierop te letten. Andere verzorgingsmiddelen zoals haarlak en wax kunnen tevens ook invloed hebben op ongezond haar, let er dus op wat je koopt.

Een gezonde leefstijl en dieet

Gezond haar is in grote mate afhankelijk van je levensstijl. Zo is slechte voeding vaak de hoofdoorzaak van droog, dun of dof haar. Om dit tegen te gaan is het dus van belang gezond te eten en vooral voldoende eiwitten tot je te nemen. Je haar is namelijk opgebouwd uit deze voedingseiwitten. Andere vitamines zoals vitamine C en zoals besproken biotine gaan haaruitval tegen. Van belang is het dus dat je voldoende vitaminen tot je neemt. lees meer over deze vitaminen op de website. Verder zorgen mineralen als koper en ijzer ervoor dat je haar genoeg zuurstof heeft en het zodoende soepel blijft.

Houd je haar bij

Een voor de hand liggende, doch belangrijke tip is om je haar goed bij te houden. Dit doe je door tijdig dode haarpunten af te knippen. Dit kun je eventueel zelf doen, maar het is aan te raden om regelmatig je kapper deze dode punten te laten bijwerken. Zo houd je het haar gezond. Poreuze en gespleten puntjes zorgen er namelijk voor dat je haar er niet alleen ongezond maar ook dof uitziet.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *