Start je eigen fitness blog

Bij het starten van een eigen blog, zal je eerst een eigen website moeten maken, zodat je daar je blogs op kan plaatsen. Om te beginnen zal je eerst moeten starten met het bouwen van een website. Als je nog weinig of geen ervaring heb met het maken van een website, zal je eerst opzoeken moeten gaan naar een websitebouwer, dat wordt ook wel sitebuilder genoemd.

Maar als je denkt het bouwen van een website gaat me veel te veel tijd kosten en je wilt gelijk starten met het plaatsen van een blog, zou je ook kunnen denken aan een shopbuilder. Het is vrijwel hetzelfde als een sitebuilder, alleen het verschil is, is dat een shopbuilder een totaalpakket is, waarbij je website al klaar is, maar alleen nog naar eigen smaak kan inrichten. Het grote voordeel hierbij is, is dat je er gelijk mee aan de slag kan gaan. Een nadeel van een shopbuilder is wel, is dat je niet meer kan verhuizen naar een hostingbedrijf.

Als je website helemaal klaar is, kun je eigenlijk starten met het schrijven en uploaden van blogs. Maar bereid je wel voor, voordat je echt start met het schrijven van blogs. Er zullen hieronder wat tips gegeven worden.

Bepaal voor jezelf wat voor blogger je bent

Nog voordat je gaat starten met het schrijven van je blog, zal je eerst na moeten gaan wat voor soort blogger je wilt gaan worden. Dit heeft namelijk te maken met welke keuze je kan maken tijdens het schrijven van je blog en hoe jij je lezer uiteindelijk wilt gaan aantrekken om je blog te gaan lezen. Hieronder zullen de 3 bekende soorten bloggers uitgelegd worden:

  • de professionele/zakelijke blogger: dat is een blogger die middels zijn een blog een groot deel van inkomen wil verdienen en/of het blog gebruikt om klanten te werven
  • de ambitieuze hobbyblogger: dit is een blogger die echt de ambitie heeft het blog te laten groeien, om later in de toekomst er misschien een zakcentje er aan kan verdienen
  • de pure, recreatieve blogger: dan ben je een blogger die het gewoon leuk vindt om blogs te schrijven, zonder zich echt verder te verdiepen in het bloggen.

Lanceren van blogs

Wacht met het lanceren van je blogs totdat je een paar blogs kan uploaden. De eerste werkzaamheden zijn eigenlijk eerst om voldoende blogs in stilte te schrijven. Schrijf bijvoorbeeld eerst tien goede blogberichten voordat je ze uploadt op de website. Als je dat hebt gedaan, dan kan je starten met het maken van reclame. De reden hierachter is, is omdat niemand het leuk vindt om een lege website te bezoeken, waar nog niet of nauwelijks blogs opstaan.

Het gebruik van social media

Social media is heel erg belangrijk als je dagelijks of misschien wekelijks bezig bent met het schrijven van blogs. Want zeker aan het begin komt daar jouw eerste publiek vandaan. Wat ook makkelijk is, is dat je contact kan leggen met jouw lezers. Denk bijvoorbeeld aan dat je kan delen met je lezers wanneer er weer een nieuwe blogs online komt. En je kan daarbij ook gelijk een swipe-up functie doen, zodat de lezers ook gelijk op je website terecht komen. Super makkelijk eigenlijk.

Blog plezier

Wat misschien nog belangrijker is, dan goede en leuke blogs te schrijven voor je lezers, is dat je zelf plezier hebt in het schrijven van de blogs. Het schrijven van goede blogs is sowieso al een heel avontuur van zichzelf. En om zo’n lange avontuur vol te houden, is het belangrijk dat je zelf plezier hebt in het maken en schrijven van je blogs.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *