Tips om je haar te verzorgen door het jaar heen

Iedere ochtend spenderen we een hoop tijd in de badkamer; even wat make-up aanbrengen, die mooie oorbellen indoen en de haren in de krul zetten. Echter lijkt alle moeite al snel voor niets te zijn geweest, zodra je het huis verlaat. Of het nu een zonnige dag is of een dag met veel neerslag; het weer heeft grote invloed op het haar.

Op een zonnige dag lijkt het zweet je coupe te verpesten, terwijl een dag met veel neerslag al helemaal als ramp kan worden beschouwd. Je haar heeft veel te verduren door het jaar heen… In dit artikel zullen wij, met dank aan de kappers in delft, enkele tips geven rondom de verzorging van het haar door het jaar heen. Hebben onderstaande tips niet geholpen? Dan verzoek ik je om een kapsalon in delft te bezoeken voor persoonlijk advies.

Zomerse dagen

Gedurende de zonnige dagen wordt er veel vitamine D aangemaakt, wat onder meer de haargroei bevordert. Daarnaast zal de zon ook verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van keratine. Echter heeft de zon ook nadelige effecten op ons haar. Zo zal keratine uitdrogen als je lang in de zon zit of staat, waardoor het haar kan verbranden. Tot slot kan de zon ook leiden tot een tekort aan proteïne in het haar.

Tips:

  • Haar bedekken

Zoals hierboven is aangegeven, kan een langdurige blootstelling aan de zon het haar beschadigen. Om dit te voorkomen, is het raadzaam om het haar te bedekken als je voor langere tijd in de zon zult staan. Denk aan het dragen van een hoedje of pet.

  • Plantaardige olie aanbrengen

Om uitdroging van het haar te voorkomen, is het verstandig om somtijds een plantaardige olie aan te brengen in het haar. Vermijd hierbij wel oliën met siliconen en plasticdeeltjes; dit kan je haar nog meer beschadigen.

Winterse dagen

Bij lage temperaturen is er vaak een gebrek aan vocht in de lucht, waardoor het haar erg statisch wordt. Daarbij wordt er ook niet langer vitamine D aangevuld, wat kan leiden tot haaruitval. Indien je dit ervaart, kunnen onderstaande tips helpen.

Tips:

  • Extra olie gebruiken

Om het tekort aan vocht te compenseren, is het mogelijk om extra olie in het haar aan te brengen. Hierdoor zal het haar de nodige verzorging krijgen en minder pluizen.

  • Wissel hoofdaccessoires af

Veel personen dragen een muts in de winter. Echter kan het regelmatig bedekken van de hoofdhuid leiden tot een toename van de talgproductie. Het is daardoor essentieel om af en toe de muts te vervangen met een hoofdband om de talgproductie te verminderen.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *