Tips voor het schoonhouden van je douchewand

Het werkt niet echt motiverend wanneer je net je badkamer helemaal gepoetst hebt en je vervolgens na een paar dagen alweer kalkaanslag ziet op je mooie douchewand. Zonde van al die inspanning, want nu kun je weer opnieuw beginnen. Wij hebben een paar tips voor je hoe je dit zo lang mogelijk uitstelt.

Douche met zacht water

De beste manier om kalkaanslag zoveel mogelijk te voorkomen is door het probleem aan te pakken bij de wortels. Door een waterontharder aan te sluiten op je douche, wordt er veel kalk uit je water gefilterd en komt er dus ook minder kalk op je douchekop en douchecabine terecht. Een leuke bijkomstigheid van een waterontharder is dat zacht water ook veel beter is voor je huid en je haar. Kalk kan voor irritatie van je huid zorgen, daarbij kan het ook een laagje op je haar vormen, waardoor dit verstikt en sneller slap en vettig wordt. Er zijn verschillende bedrijven waar je een waterontharder bij kunt bestellen en door kunt laten installeren. Zo specialiseert Soft Water Systems zich in de beste ontkalkingssystemen.

Droog je douchecabine uit

Het kost misschien wat discipline, maar door steeds je douchecabine af te drogen na het douchen, krijgt kalk veel minder de kans om zich te hechten aan je douchewand. Gebruik na het douchen je handdoek of een douchewisser. Het is zo gebeurd en een klein beetje moeite gaat zo een hele lange weg.

Spray met azijn

Er zijn een hele hoop ontkalkingsmiddelen op de markt, maar misschien gebruik je deze, om welke reden dan ook, liever niet of vindt je dat ze niet goed genoeg werken. Maak daarom een mengsel van gekookt (afgekoeld) water, schoonmaakazijn, een beetje zout en een paar druppels citroensap. Doe dit in een sprayflacon en spray het ruimschoots op de kalkaanslag. Azijn werkt enorm goed tegen kalk en de kans is groot dat de kalk binnen mum van tijd verdwenen zal zijn. Laat het mengsel een kwartiertje intrekken en zet in de tussentijd even een raam open. Azijn kan namelijk een sterke, bedwelmende geur hebben, door een raam open te zetten blijf je wel gewoon voldoende frisse lucht houden.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *