Verschillende soorten thuiszorg

Iedereen wilt natuurlijk zo lang mogelijk zelfstandig kunnen leven, echter komt er een moment wanneer dit door gezondheid of door leeftijd niet meer mogelijk is. Als mensen niet meer voor zichzelf kunnen zorgen, dan hebben ze behoefte aan verpleegkundige of huishoudelijke hulp die hun thuis kan helpen. Hierdoor hoeven ze niet naar een verblijf- of verpleeghuis te verhuizen maar kunnen ze gewoon in hun eigen huis blijven wonen. In Nederland heeft iedereen recht op thuiszorg, maar welke soorten van thuiszorg zijn er nou allemaal?

Huishoudelijke of persoonlijke verzorging

Als de huishoudelijke taken te zwaar zijn geworden dan kan je een beroep doen op huishoudelijke hulp, hierbij heb je zelf de regie over wat er allemaal in je huis moet gebeuren alleen wordt het geheel of gedeeltelijk door een hulp gedaan. Dit geldt ook voor persoonlijke verzorging, zoals douchen, aankleden etc.

Palliatieve zorg

Deze vorm van zorg wordt meestal verleend aan mensen die niet meer beter kunnen worden door een levensbedreigende ziekte. Vaak wordt deze zorg verleend tijdens de laatste levensfase om de pijn zo veel mogelijk te verlichten om de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te maken, bijvoorbeeld door er voor te zorgen dat de mensen thuis kunnen blijven.

24 uurs zorg

Met 24 uurs zorg kan je zelf bepalen wanneer je bepaalde zorg wenst te ontvangen, hierbij krijg je de beschikking over ervaren zorgverleners welke dag en nacht voor je klaar staan om te helpen wanneer het nodig is.

Dementiezorg

Dementie is een verschrikkelijke ziekte, voor zowel jezelf als voor je omgeving. Bij dementie laat je geheugen je steeds meer in de steek, tot het punt dat je jezelf en je familie niet meer herkent. Met dementiezorg kan de dementerende in hun eigen omgeving blijven wonen, hierbij is het creƫren van een veilige en herkenbare leefomgeving heel belangrijk.

Oncologische ondersteuning

Een diagnose van kanker kan emotioneel en lichamelijk veel schade achterlaten. Ook al krijgen ze veel hulp en ondersteuning van mensen uit hun eigen omgeving, er blijft zeker schade achter. Met oncologische ondersteuning kunnen ze mensen door het geven van instructies, advies en voorlichting helpen het een plekje te geven en leren ze ermee door te leven.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *