Voorbeelden van bloemen voor de uitvaart

Vroeg of laat krijgen we er helaas allemaal mee te maken. Een dierbaar persoon uit onze omgeving komt te overlijden. Jij krijgt de taak om te zorgen voor de organisatie van de uitvaart. Een belangrijk aspect van een uitvaart zijn de bloemen, zeker als de overleden persoon van bloemen hield. Maar wat zijn de mogelijkheden van rouwbloemen voor een uitvaart? Hieronder zullen wij kort wat voorbeelden geven van bloemsoorten met een speciale betekenis die vaak worden verwerkt of gecombineerd in bloemstukken tijdens een uitvaart. Stuk voor stuk hebben deze bloemen allemaal een mooie en waardevolle betekenis.

Tulp

Wellicht is de Tulp samen met de roos de meest bekende bloemsoort uit Nederland. Deze bloem staat voor liefde en een glimlach. De Tulp is enorm felgekleurd en te verkrijgen in diverse kleuren.

Roos

De roos heeft diverse betekenissen. Naast dat een roos de bloem van de liefde is, staat deze ook voor geluk, dankbaarheid en verbondenheid. Veel bloemstukken op een uitvaart bestaan dan ook (gedeeltelijk) uit rozen. Rozen zijn er onder andere in het wit, roze, rood, oranje en geel. 

Lelie

Een lelie is wellicht niet de eerste bloem die in je gedachten opkomt als je denkt aan een uitvaart, echter heeft deze bloem een mooie betekenis. Een lelie staat voor hoop en de gedachten aan iemand. Deze bloem is vaak wit gekleurd, gemengd met andere kleuren. In veel rouwboeketten op Rouwboeket.nl wordt er gekozen voor lelie’s.

Orchidee

Een Orchidee is altijd een goed idee. Deze bloem staat voor charme, elegantie en schoonheid en zo ziet een Orchidee er ook uit.

Amaryllis

Een amaryllis staat voor schoonheid en betovering. Een zeer mooie bloem om tijdens een uitvaart in een boeket te verwerken, deze bloemsoort is kleurrijk en ontstaat uit een bol. 

Zonnebloem

De zonnebloem is een symbolisch bloem die staat voor vrolijkheid, levenslust en bewondering. Deze bloem is geel met een lange steel eraan. 

Vergeet mij nietje

De naam geeft de exacte betekenis van deze bloem al weer…. Vergeet mij niet! Deze bloem is blauw van kleur.

Chrysant

Deze bloem staat voor onsterfelijkheid en vriendschap en deze bloem is vaak heel kleurrijk en overweldigend. 

Aronskelk

Deze bloem staat symbool voor de Christelijke maagd Maria en heeft een hele, aparte chique vorm.

Madelief 

Een madeliefje staat voor maagdelijkheid en reinheid en is wit van kleur met een gele kern.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *