Voordelen van het afslankshakes dieet

Een dieet op basis van eiwitshakes is een eenvoudige en doeltreffende manier om te vermageren. Je verliest veel gewicht in een korte tijd. Dat is motiverend en je zal snel het gewenste resultaat bereiken. Deze afslankmethode is dan ook enorm populair. De shakes kunnen worden gebruikt in combinatie met andere eiwitrijke voeding. Zo wordt een hongergevoel vermeden en krijg je voldoende afwisseling in je dieet.

Dieetprogramma

Als je wil afvallen met afslankshakes, kan je best een duidelijk programma opstellen met de tijden waarop je de shakes drinkt. Voor de andere eetmomenten kan je vaststellen welke eiwitrijke producten je wil gebruiken. Zo kan je de nodige ingrediënten tijdig in huis halen. Als je niet iedere dag naar de winkel hoeft te gaan, word je niet steeds geconfronteerd met alle andere lekkernijen in de rekken. Waarom zou je het moeilijker maken dan nodig is? Verse groenten kan je het beste halen bij de groenteboer. Daar zijn geen ongezonde producten waaraan je moet weerstaan. Verse groenten en fruit zijn altijd gezond en passen in ieder dieet; ook met eiwitshakes.

Tip:

Weekplanning

Op basis van je dieetprogramma kan je een weekplanning maken. De basis zijn natuurlijk de eiwitshakes. Deze vul je aan met verantwoorde voeding. De planning kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

– 2 eiwitshakes per dag (smaak en tijdstip naar keuze)

– mogelijke keuzes voor het ontbijt: eieren, grapefruit

– mogelijke keuzes voor de lunch: spinazie, tomaten, gemengde salade, vruchtensalade

– mogelijke keuzes voor het avondeten: magere steak, komkommer, selderij, magere kwark of yoghurt

Natuurlijk zijn er nog heel wat andere mogelijkheden. Het is echter van belang te kiezen voor eiwitrijke producten die je eiwitdieet ondersteunen. Zo werken ze samen met de eiwitshakes en krijg je snel een optimaal resultaat.

Drinken

Iedereen weet dat het belangrijk is om genoeg te drinken. Als je een dieet volgt, is dat nog veel belangrijker. Het is vanzelfsprekend om aan aantal dranksoorten, zoals frisdranken, te laten staan als je volop bezig bent met een vermageringskuur. Maar wist je ook al dat melkdrankjes, sportdranken en zelfs vruchtensappen niet in een dieetprogramma passen? Ze bevatten immers veel natuurlijke en/of toegevoegde suikers.

Gelukkig zijn er nog heel wat andere mogelijkheden om je dorst te lessen. Water is natuurlijk de beste keuze. Je drinkt best 2 liter per dag (verdeeld over circa 10 glazen gedurende de dag). Voor velen is dat een hele opgave en daarom kan je de glazen water ook afwisselen met thee, koffie (zonder melk en suiker), lightdranken en groentesappen. En natuurlijk zijn er de lekkere afslankshakes die je kan bereiden met water, melk of yoghurt.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *