Waar wordt botox voor gebruikt?

Voor wie nog nooit botox heeft gehad of niemand in zijn of haar omgeving kent die een botox behandeling heeft ondergaan, kan het gebruik ervan misschien als eng ervaren. Toch is er geen reden om bang te wezen.

In feite is botox een eiwit en staat botox voor botuline toxine A. Bij het inbrengen van het eiwit wordt met een spuitje direct in de desbetreffende spier gespoten. Dit zorgt er voor dat deze ‘gezichtspiertjes’ zullen ontspannen. Op deze manier worden plooien, rimpels en lijnen strakker en gladder gemaakt.

Botox wordt niet alleen gebruikt voor esthetische ingrepen. Wat veel mensen niet weten is dat botuline toxine ook wordt gebruikt om overmatig zweten (ook wel hyperhidrosis genoemd) tegen te gaan. Het zorgt er namelijk voor dat overmatig werkende zweetkliertjes hersteld worden. Ook verwijdde vaatjes kunnen door middel van botox weer hersteld worden.

Zelfs bij acne kan botox worden toegepast. Door het injecteren van het eiwit dicht onder het huidoppervlak, worden kleine zenuwuiteinden geblokkeerd waardoor er minder talg geproduceerd wordt. Dit is aan de huid zichtbaar doordat er minder rode vlekken zichtbaar zijn.

Alle botox behandelingen zijn omkeerbaar. Dus als u niet tevreden bent met het resultaat, kan uw behandelende arts zonder proberen de behandeling te niet doen.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *