Waarom beweging goed is voor je blessure herstel

Een blessure oplopen kan erg vervelend zijn en is het vaak maar aanzien hoe lang dit zal aanhouden. Vooral bij topsporters is het snel herstellen essentieel of wanneer sporten je uitlaatklep is. We hebben zullen hieronder verder ingaan op waarom het actief bewegen wel eens goed kan helpen bij een spoedig herstel.

Doordat vaak het advies wordt gegeven om rust te houden bij een blessure, nemen mensen dit soms iets te letterlijk. Beweging kan namelijk erg goed voor het herstel zijn. Natuurlijk zijn er uitzonderingen en is  in bijvoorbeeld het geval van een fractuur, rust de beste optie. Vaak wordt overzien dat door te veel rust het spierweefsel steeds meer afneemt. Een tekort van dit weefsel zorgt ervoor dat de spieren de belasting niet aan kunnen.  

Bij het weer gaan bewegen na een blessure is het natuurlijk verstandig om dit rustig op te bouwen. Door gecontroleerd de spieren te belasten, ontstaat vormverandering in de spier en krijgt het zuurstof en de juiste bouwstoffen. Overleg altijd met je fysiotherapeut wat de wijsheid is. Mocht je nu een blessure hebben en op zoek zijn naar fysiotherapie in Utrecht dan is Movamento zeker een aanrader.

Een spierscheuring is een goed voorbeeld waarbij beweging erg belangrijk is. Doordat bij dit soort blessures littekenweefsel ontstaat weet het weefsel na herstel niet wat het moet doen. Door tijdens herstel toch te bewegen, stel je de cellen in staat om dit aan te leren. Belangrijk dus wanneer je niet meteen weer een blessure wil oplopen. Door dit te doen worden cellen sterk genoeg om in de toekomst weer te kunnen sporten. Een tip hierbij is om de doelen klein te houden. Het is een leertraject en zijn tegenslagen normaal, werk vooral op je eigen tempo verder en het herstel komt op zijn tijd vanzelf

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *