Waarom een WMO consulent zo’n divers beroep is

Als WMO consulent werk je als consulent voor de Wet van de maatschappelijke ondersteuning. Maar ook voor andere wetten zoals de Wet langdurige zorg en voor de Jeugdwet. Uiteraard heb je veel kennis over deze wetten nodig en alles wat erbij komt kijken. Als WMO consulent kun je in verschillende branches ingezet worden. Zo kun je ingezet worden bij de ambulante begeleiding maar ook voor jeugd die jeugdhulpverlening nodig hebben. WMO consulent is een divers beroep omdat je ingezet kunt worden in verschillenden branches en zo ook verschillende cases aanpakt.

Verschillende cases

Omdat je werkt met verschillende cases zal je veel afwisseling hebben in het werk dat je doet. Wanneer je een cliënt hebt uit de jeugdhulpverlening vraagt dat iets anders van je dan wanneer je iemand moet helpen met ambulante hulp. Als WMO consulent is het jouw taak om een indicatie te geven voor wat voor type hulp en hoeveel hulp je cliënt nodig heeft. Het is van groot belang dat je hierbij de juiste beslissing maakt. Wanneer je niet de juiste beslissing maakt kan je je cliënt niet de hulp geven die die nodig heeft. Je moet ook over een goede persoonlijkheid bezitten met verschillende vaardigheden. Zo moet je jezelf goed kunnen inleven in je cliënt. Wanneer je je goed inleeft in je cliënt dan zal hij of zij zich beter op zijn of haar gemak voelen. Dat is natuurlijk noodzakelijk wanneer je met je cliënt over lastige onderwerpen praat. Zonder een goed, passend karakter kan je dit werk niet uitvoeren.

WMO consulent worden

Hoe kun je WMO consulent worden? Als je WMO consulent wilt worden kun je op verschillende plekken een opleiding of cursus hiervoor volgen. Stimulansz is een van de bedrijven waar je WMO consulent kunt worden. Het is belangrijk dat wanneer je ergens een opleiding voor WMO consulent wilt gaan volgen dat je dit doet bij een institutie die in deze branche gespecialiseerd is. Hierdoor weten zij precies hoe ze jou het beste kunnen opleiden en daarnaast hebben ze ook vaak connecties waardoor je aan werkervaring kunt komen.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *