Waarom het belangrijk is om te bewegen

Lang niet iedereen snapt waarom het belangrijk is dat je blijft bewegen, het is goed om hier eens stil bij te staan. Mensen die regelmatig bewegen zijn over het algemeen een heel stuk gezonder dan mensen die dat niet of nauwelijks doen. Onder andere het hart en de bloedvaten blijven hierdoor veel beter in conditie en het verlaagt de bloeddruk en het cholesterolniveau. Ook is de kans een stuk kleiner dat je overgewicht hebt als je meerdere keren per week beweegt.

Andere voordelen

Buiten de voordelen die net al genoemd zijn, zorgt bewegen ook ervoor dat je botten sterker worden en langer sterk blijven, de spijsvertering zal beter gaan werken en uit onderzoek is gebleken dat zelfs het risico op dikkedarm-kanker door bewegen kleiner wordt. Door al deze voordelen zal je je een stuk energieker, ontspannender en beter bestand tegen stress door het leven gaan.

Half uurtje is vaak al genoeg

Een half uurtje intensief bewegen per dag is vaak al genoeg om de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen, de bloeddruk te verbeteren en ook om het cholesterolniveau te verlagen. Er zijn sowieso al meerdere zaken die je thuis al vaak beter kan doen, pak bijvoorbeeld eens de fiets om naar een kennis toe te gaan of om boodschappen te doen. Ook bij huishoudelijke activiteiten beweeg je vaak al veel zonder dat je het door hebt, dweilen, stofzuigen, ramen zemen, het zijn allemaal bewegingen.

Effectieve oefeningen

Een ander voordeel van veel bewegen of sporten is dat je spiermassa hierdoor meestal groeit, meer spiermassa wil zeggen dat je over het algemeen tijdens je rustmoment ook meer calorieën verbrand omdat spieren ook onderhoud nodig hebben. Nu zijn er een aantal oefeningen of sporten die zeer geschikt zijn om meer spiermassa te krijgen, je hoeft er echt niet uit te zien als een bodybuilder om een gezond lichaam te hebben. Een aantal van deze oefeningen/sporten zijn:

  • Intervaltrainingen: Bij intervaltrainingen, zoals een spinningles of een bootcamp, wordt je hartslag gedurende een periode constant verhoogt en verlaagt waardoor je metabolisme sneller gaat werken en je veel calorieën verbrand.
  • Door middel van functionele bewegingen zoals klimmen, springen, trekken etc wordt je gehele lichaam getraind. Vaak worden deze bewegingen versterkt door het gebruik van gewichten of andere hulpmiddelen. Ga wel naar een sportschool met ervaren en professionele begeleiders, zoals Physiq Fitness.

Zwemmen. Zwemmen is misschien wel de meest effectieve manier om fitter te worden, doordat je je hele lichaam gebruikt om te blijven drijven en om vooruit te komen worden bijna alle spieren getraind, de weerstand van het water draagt hier ook aan bij.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *