Waarom je om het half jaar op controle bij de tandarts moet

Voor velen is een bezoekje aan de tandarts niet fijn en hebben daar een soort angst voor ontwikkeld, beter bekend als tandartsangst. Als je een lange tijd niet bij de tandarts bent geweest kan het zijn dat je erg angstig bent om er weer heen te gaan, het kan er zelfs voor zorgen dat je niet maar gaat. Het is belangrijk om om het half jaar naar de tandarts te gaan voor een controle. 

Wat is een controle?

Bij een controle wordt er van alles in je mond even nagelopen. Tandarts Almere en Tandarts Almere Poort doen dit het liefst om het half jaar. Een controle is eigenlijk wat de naam als zegt, er wordt gecontroleerd hoe het met je gebit gaat, of er gaatjes zijn of dat er iets anders aan de hand is. Als er bij een controle uitkomt dat er iets aan de hand is wordt er meestal gelijk actie ondernomen, als er een te grote ingreep moet worden gedaan kan het zijn dat er een afspraak moet worden gemaakt of dat je wordt doorgestuurd naar een chirurg die je verder helpt. 

Waarom om het half jaar? 

Door elk half jaar naar de tandarts te gaan worden eventuele problemen op tijd gezien en kan er op tijd wat aan gedaan worden. Als je niet ieder half jaar naar de tandarts gaan kan het zo zijn dat je grote problemen krijgt en dat die niet meer bij de tandarts te behandelen zijn, dan kan het zo zijn dat je een grote ingreep nodig hebt. Tandarts Almere en Tandarts Almere Poort kunnen je dan niet garanderen dat zij je kunnen helpen, dat komt omdat de problemen dan te groot zijn geworden en dat je naar een specialist of een chirurg moet. Maar als je netjes elk half jaar komt is de kans groot dat dit allemaal niet hoeft en dat er niet al te veel spannends aan de hand is.

Conclusie 

Het is belangrijk om je tandartsbezoeken goed bij te houden en er voor te zorgen dat je elk half jaar langs komt. Zo voorkom je dat je problemen krijgt die niet meer te overzien zijn. Als je netjes elk half jaar voor een controle komt wordt er goed gekeken naar alles in je mond. Mocht er iets niet helemaal goed zijn wordt er vaak direct actie ondernomen als dat kan en worden de problemen verholpen. Mocht je niet op controle komen kan het zijn dat er ernstige problemen ontstaan die de tandarts niet meer voor je kunnen oplossen. Ben jij bang voor de tandarts? 

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *