Wanneer bezoek je de podotherapeut?

De dokter, de tandarts of de fysiotherapeut, we kennen ze allemaal en weten ze te vinden bij pijn of klachten. Maar waar ga je heen met voetproblemen? De podotherapeut!

Wat doet de podotherapeut?
Het woord podotherapie is afgeleid van het Griekse woord “podos”, wat voeten betekent.

De podotherapeut is dus specialist op het gebied van voeten en alles daaromheen. Door middel van schoenadvies, steunzolen of tapen probeert hij je van de klachten en pijn af te helpen.
Verwar een podotherapeut niet met een podoloog. Podotherapie is een erkend paramedisch beroep, en een podoloog mag dan ook geen instrumentele behandeling uitvoeren.

Veel voorkomende klachten

Een bezoek aan de podotherapeut is raadzaam bij klachten of pijn aan voeten, enkels, knieën, heupen of rug. Een afwijkende stand van de voeten of een afwijkende loophouding kunnen hiervan de onderliggende oorzaak zijn.
Maar ook bij hielspoor, problemen met de achillespees, zenuwpijn, afwijkende teenstanden of ernstige huid- en nagelaandoeningen bent u bij de podotherapeut aan het juiste adres.
Blijf niet te lang doorlopen met vervelende pijn en klachten. Dat is helemaal niet nodig omdat deze meestal snel verholpen kunnen worden.

Werkwijze podotherapeut
Een bezoek aan de podotherapeut begint altijd met een korte kennismaking waarin de podotherapeut probeert te achterhalen wat de klachten zijn en waar deze vandaan kunnen komen.
Vervolgens kunnen een drukmeting (staan of lopen over een drukplaat), een functieonderzoek (stand van voeten, knieën etc) of een bewegingsanalyse (met camerabeelden) worden uitgevoerd.
Mocht u steunzolen nodig hebben, dan zal met een Ipad een 3D scan van uw voeten worden gemaakt.
Als laatste zal de podotherapeut u advies geven over bewegen, schoeisel en eventueel oefeningen voor thuis en, indien nodig, een vervolgafspraak met u plannen.

Podotherapeut bij u in de buurt
Podotherapie Hilversum Kerkelanden is de specialist van midden Nederland.
De podotherapiepraktijk bevindt zich in Gezondheidscentrum Kerkelanden. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer en gratis parkeren voor de deur!

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *