Wat houd een cursus energetische therapie in?

Een cursus energetische therapie houd in dat je de basis van energetische therapie en diverse vormen van alternatieve genezing leert. Zo zal deze cursus diverse elementen bevatten van Chakra healing, Reiki en Magnetisatie. Uit de praktijk situatie blijkt dat deze diverse elementen elkaars genezing versterken, waardoor er sneller een resultaat wordt behaald.

Een mens en dier bevat namelijk een energieveld rond het tastbare lichaam, de zogenoemde Aura. Naast deze Aura hebben mens en dier ook een chakra’s, dit zijn de energievelden die in ons lichaam zitten. Deze nemen energie op en verdelen dit binnen het lichaam. Helaas kunnen deze energievelden uit balansraken wat resulteert in diverse klachten of eventuele ziekte.

Bij de opleiding energetische therapie leer je deze balansen te detecteren en te behandelen. Als deze blokkades zijn weggenomen kan de levensenergie immers weer vrij stromen.

Chakra’s zijn er in verschillende vormen in je lichaam, elke van deze energiestroom heeft zijn eigen eigenschap die bij een bepaald gebied van je lichaam horen.

De eerste chackra is ook wel de wortel of stuitchakra, hierdoor voel je veilig en een met de aarde. Deze chakra zorgt voor het gevoel van zekerheid.

De tweede chakra heet het Sacraal Chakra, dit gebied bevind zich net onder de navel. Deze beheerst het gevoel van blijheid, energie en controle.

De derde chakra bevind zich bij de halsstreek en staat voor liefde, vriendelijkheid en vertrouwen.

De vierde chakra, ook wel de keelchakra genoemd bevind zich bij de nekwervels en het strottenhoofd. Deze staat in verbinding met de schildklier waardoor de stofwisseling ook een grote rol speelt.

 

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *