Wat kan je precies verwachten van een facelift?

Het is mogelijk dat je op een bepaald ogenblik moet vaststellen dat de uitstraling van je gezicht een niet onbelangrijk deel van haar charme heeft verloren. In dat geval zal je meer dan waarschijnlijk op zoek willen gaan naar verschillende behandelingen die je kan benutten om er terug beter uit te gaan zien. Eén van de mogelijkheden waar je op dit vlak over beschikt is het laten uitvoeren van een zogenaamde facelift. Indien je kiest voor het laten uitvoeren van een dergelijke behandeling zal je kunnen vaststellen dat er diverse problemen mee kunnen worden verholpen. Denk hierbij aan:

  • Het verwijderen van overtollige huid;
  • Het wegwerken van rimpels die zijn verschenen;
  • Het verwijderen van uitzakkingen in de hals;

In bepaalde gevallen is het niet noodzakelijk om een volledige facelift uit te voeren en zou een minifacelift ook kunnen volstaan. Hoe dan ook, wil jij hier graag meer over te weten komen? Dan is het zeker interessant om je even in de onderstaande informatie te verdiepen.

Hoe verloopt een facelift in de praktijk?

Voor een facelift geldt zoals eerder reeds aangegeven dat er eigenlijk op verschillende gebieden wordt gewerkt. In eerste instantie wordt ervoor gekozen om de overtollige huid in het gezicht weg te nemen. Hiervoor wordt er een insnede gemaakt in de slaapstreek. Deze loopt door tot in en achter het oor. Hiermee wordt de huid losgemaakt van het onderliggende weefsel. Vervolgens zal ervoor worden gekozen om het vet hogerop terug vast te maken. Op deze manier ontstaat een strakker en vooral ook jonger effect. Dit is alvast een eerste voordeel van een facelift ondergaan.

Verder is het zo dat er ook sprake is van een liposuctie van de hals. Hierdoor wordt de dubbele kin verwijderd en wordt ervoor gekozen om de oppervlakte spier terug aan te trekken. Op deze manier wordt de hals terug een behoorlijk stuk gladder. Tot slot zullen ook diepe rimpels worden aangepakt. Tijdens een facelift wordt er met behulp van het eigen vetweefsel dat is verkregen uit de liposuctie voor gekozen om de rimpels op te vullen. In principe zijn het deze ingrepen die deel uitmaken van een facelift. Dit gezegd hebbende zal je kunnen vaststellen dat er in de praktijk ook zeer vaak een zogenaamde ooglidcorrectie wordt uitgevoerd. Het gaat hierbij dan om een ooglidcorrectie van zowel de onderste als de bovenste oogleden. Op deze manier kan er pas echt een efficiënte verjonging van het gezicht worden gerealiseerd.

Skin + Surgery Clinics – Surgery. Injectables. Skincare

Hoelang duurt het laten uitvoeren van een facelift?

Ondertussen heb je een goed beeld gekregen van hoe dit in de praktijk precies zal worden uitgevoerd. Veel mensen willen natuurlijk bovendien ook graag weten hoe lang dit ongeveer duurt. Wat dit betreft kan je rekenen op een gemiddelde tijdsduur van tussen de anderhalf en drie uur. Je dient er bovendien rekening mee te houden dat ervoor een volledige facelift ook steevast wordt gekozen voor algemene verdoving. Dat geldt niet voor een minifacelift. Het gebeurt in de praktijk dan ook niet zelden dat deze wel gewoon gebeurt onder plaatselijke verdoving, eventueel gecombineerd met het gebruik van een paar extra kalmerende middelen.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *