Wat maakt een verpleegstershorloge uniek?

Het is een bekend begrip in de zorg, een verpleegster horloge veel verplegers hebben er 1 en het zijn altijd specifieke horloges. Waarom nou altijd dit soort horloges en wat maakt ze zo bijzonder? In dit blog hebben we een aantal redenen voor je op een rijtje gezet om dit wat beter duidelijk te maken.

Speciaal voor de zorg ontworpen

Horloges draag je natuurlijk om je pols, het is ook een armsieraad een verpleegkundige horloge wordt niet om de pols gedragen. Dit heeft een reden namelijk: door dat het horloge niet om de pols zit zorgt dit ervoor dat het tijdens het verzorgen van de patiënt niet in de weg zit of achter dingen kan blijven hangen. Denk bijvoorbeeld er aan dat een infuus slang achter het horloge blijft haken en deze zo los komt. Dat is iets wat je absoluut niet moet willen hebben natuurlijk. Doordat het horloge met een knipje bijvoorbeeld aan de borstzak vast zit wordt er voor gezorgd dat het dus niet in de problemen komt met de dingen die hierboven beschreven staan.

Hygiëne van het horloge

Het verpleegkundige horloge wordt dus niet om de pols gedragen maar ergens bevestigd aan een borstzakje. Waarom niet gewoon om de pols? hier zijn een aantal redenen voor waaronder hygiëne. De reden dat het om hygiëne niet om de pols wordt gedragen is omdat het dan te dicht bij je handen in de buurt zit. En op je handen zitten veel bacteriën, nu denk je vast van maar in een ziekenhuis wordt er toch veel op hygiëne gelet en de meeste verpleegkunde dragen toch wel handschoenen? Dat klopt ook en dat is geen gekke gedachte. Maar in het ziekenhuis mag er gewoon geen risico genomen worden met patiënten, want een verpleegkundige heeft in haar pauze echt niet haar handschoenen aan bijvoorbeeld. En aan een centrale lunchtafel kunnen heel veel bacteriën zitten waar men niet over nadenkt. 

Praktische redenen

Er zijn ook genoeg andere praktische redenen, namelijk dat het dus niet in de weg zit tijdens het werk of de werkzaamheden. Maar ook bijvoorbeeld dat het niet continu af en aan moet om te reinigen. Een verpleegkundige moet na elke patiënt de handen ontsmetten etc, door dat het horloge niet bij de handen in de buurt zit en ook nergens mee in contact komt. Hoeft het dus niet continu af en aan om ook gereinigd te worden.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *