Wat vinden we tegenwoordig een mooi gebit?

We kijken allemaal wel eens naar de tanden van artiesten of van BNers. Dit zijn mensen die over het algemeen een ‘mooi’ gebit hebben en veel mensen zien dit zelf ook wel zitten. Echter zijn er ook gevallen waarbij het natuurlijke van het gebit er volledig af is en je bijna een zonnebril moet dragen als diegene zijn lippen optrekt. Waar ligt de grens? Wat vinden we over het algemeen mooi en wat kan ik zelf aan mijn tanden doen?

Wat vinden we doorgaans een mooi gebit?

Ongeveer 8 op de tien mensen is het erover eens dat een recht en wit gebit als mooi kan worden bestempeld. Veel mensen schamen zich voor hun schots en scheve bruine tanden en kiezen er op een gegeven moment maar voor om bekrompen te gaan lachen. Echter zijn er ook mensen die volledig doorslaan in het ‘mooi’ maken van hun gebit en maken hun tanden zo wit dat al het natuurlijke ervan af is. We kunnen dus stellen dat rechte, witte tanden mooi zijn, mits ze nog natuurlijk lijken.

Ik heb scheve bruine tanden, wat kan ik doen?

Anno 2021 zijn er zeer veel oplossingen om je tanden te laten verbeteren. Zo kun je bij de orthodontist een invisalign onzichtbare beugel aanschaffen en is het ook vrij simpel om je tanden zelf of te laten bleken. Een aantal mensen uit mijn familie heeft bovenstaande stappen zelf doorlopen en ik vertel je hieronder dan ook graag over hun ervaringen.

         Oom Herman uit Enschede

Mijn oom Herman heeft vroeger nooit een beugel gedragen, omdat dit in zijn tijd nog niet zo vaak werd geadviseerd. Echter was hij zijn scheve gebit naar 40 jaar wel een keer zat en ging die op zoek naar een oplossing. Hij werd op werk geadviseerd om eens te informeren naar een onzichtbare beugel. Als volwassene wil je natuurlijk niet meer met een slotjesbeugel inlopen, gelukkig is hier tegenwoordig een oplossing voor. Met de Invisalign onzichtbare beugel kun je je tanden rechtzetten zonder dat je een slotjesbeugel hoeft te dragen. De Invisalign zorgt er net als de traditionele beugel voor dat de tanden steeds een klein beetje opschuiven. Je moet dan ook om een aantal weken weer een nieuwe afdruk laten maken waarna je weer een nieuwe invisalign meekrijgt. Herman zag dit wel zitten en ging op zoek naar een orthodontist die hem hiermee kon helpen. Bij het uitvoeren van de zoekopdracht: ‘Invisalign Enschede’ zag hij een orthodontist die hem deze onzichtbare beugel kon leveren. Na anderhalf jaar had Herman rechte tanden.

Tante Francien uit Enschede

Tante Francien heeft vroeger wel een beugel gehad, maar heeft in haar twintiger jaren veel gerookt en ze drinkt ook veel zwarte koffie. Door het roken en de aanslag heeft ze behoorlijk bruine tanden gekregen. Ze wou hier graag wat aan doen en besloot om te gaan sparen want ze wist dat tanden bleken in Enschede mogelijk was. Na een aantal maanden sparen ging ze naar de tandarts bij haar in de buurt en heeft ze een tandenbleek set gekocht waarmee ze thuis zelf aan de slag kon. Het resultaat was echt verrassend.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *