Welke soorten fysiotherapie heb je?

Er zijn veel verschillende soorten mensen met verschillende soorten klachten. Of je nu jong of oud bent of je sport of niet er is altijd kans op lichamelijke klachten en gelukkig zijn voor elke doelgroep specialisten ontstaan die je kunnen helpen bij het omgaan of verhelpen van je klachten. Hieronder worden een aantal verschillende fysiotherapeuten behandeld.

Fysiotherapie voor sportklachten

Miljoenen mensen sporten en dit is gezond voor lichaam en geest maar tegelijkertijd ligt een blessure altijd op de loer vooral voor mensen die niet goed weten hoe ze op de juiste manier moeten bewegen of hoe ze een blessure kunnen voorkomen. Maar wanneer er toch klachten zijn ontstaan kun je bijvoorbeeld terecht bij fysiotherapie Oldenzaal waar ze gespecialiseerd zijn in sport gerelateerde klachten. Hier wordt je ondersteunt bij de revalidatie van een blessure en tegelijkertijd ook naar blessure preventie.

Kinderfysiotherapeut

Voor veel kinderen is het vanzelfsprekend dat zij zich spelenderwijs en door veel te bewegen ontwikkelen in hun motoriek. Maar helaas is dit niet bij ieder kind het geval. Kinderen kunnen last hebben van een motorische achterstand en of een vertraagde ontwikkeling en daardoor kunnen ze ook nog eens problemen krijgen op emotioneel vlak. Bij deze kinderfysiotherapeut in Glanerbrug ondersteunen ze in deze gevallen de kinderen bij hun ontwikkeling. Dit gaat waar nodig in overleg met ouders, een leerkracht, of een logopedist en volgens een behandelplan die samen opgesteld is.

Arbeidsfysiotherapie

Arbeidsfysiotherapie is een therapie die specifiek gericht is voor mensen die door hun werk lichamelijke problemen ervaren of hun werk niet kunnen uitvoeren door lichamelijke klachten. Daarnaast kunnen ze hier ook ondersteunen bij eventuele re-integratie en het voorkomen van verzuim. Bij deze therapie wordt er bijvoorbeeld gekeken naar je werkplek, werkduur en de taken die er gedaan moeten worden. Hierbij kun je ook denken aan een instructie training op de werkplek. Boven de 18 wordt fysiotherapie beperkt vergoed als je een basisverzekering hebt maar bij een arbeidsfysiotherapeut heb je wel eens kans dat de werkgever bepaalde kosten op zich neemt of dat het vanuit een arbeidsongeschiktheidsverzekering vergoed kan worden. Mocht dit aan de orde zijn kun je dit op het werk bespreken en de mogelijkheden samen bekijken.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *