Welke sport om af te vallen?

Afvallen is niet voor iedereen weggelegd. Het kost tijd, energie en fysieke inspanning. Die fysieke inspanning gebeurt meestal in de vorm van sport. Het aantal sporten is enorm en zelfs binnen de categorie fitness zijn er al een heleboel. Dit kan het lastig maken om te kiezen waar je moet beginnen. Want welke sport is nou het beste voor afvallen?

Wat is afvallen?

Eerst is het belangrijk om te weten wat afvallen is. Nu denk je misschien: dat weet ik heus wel. Maar de waarheid is dat een groot deel van de mensen geen idee heeft hoe afvallen eigenlijk werkt. Als je dacht dat je afvalt door veel te sporten, dan moet ik je helaas teleurstellen. Was het maar zo makkelijk. Of jij wel of niet afvalt wordt namelijk bepaalt door hoeveel jij eet en niet door hoeveel jij sport. Het zit namelijk zo: verbrand je meer energie (calorieën) dan je binnenkrijgt, dan val je af. Eet je meer calorieën dan je verbrandt, dan kom je aan. Je moet dus goed op je voeding letten, dit kan door calorieën tellen.

Waarom sporten?

Als afvallen gaat om je voeding, waarom moet je dan sporten? In principe hoef je niet persé te sporten om af te vallen, het kan ook zonder. Maar sporten kan wel helpen met vet verbranden en is goed voor je gezondheid. Met sporten verbrand je calorieën, waardoor je sneller afvalt.

Welke sport is het beste?

Om zo snel mogelijk af te vallen willen we natuurlijk een sport waarbij je veel calorieën verbrandt. Maar dit is niet het enige waar je naar moet kijken. Het is veel belangrijker dat je een sport kiest wat jij leuk vindt. Anders vind je het al snel saai worden en geef je het afvallen maar weer op. Hieronder vindt je een lijst met sporten waarbij je veel calorieën verbrandt. Het cijfer erachter is hoeveel calorieën je per kilo lichaamsgewicht per uur verbrandt:

Handbal: 8
Hardlopen (11 km/u): 11,5
Hockey: 8
Joggen (6 km/u): 7
Judo / karate: 10
Racefietsen (25-30 km/u): 12
Schaatsen: 7
Spinning: 9
Squash : 12
Tennis: 7
Touwtje springen: 8
Voetbal: 7

Vermenigvuldig het achterstaande getal met je lichaamsgewicht en je weet hoeveel je per uur verbrandt.

Krachttraining

Zoals je ziet staat krachttraining er niet tussen. Hiermee verbrandt je namelijk iets minder calorieën per uur (5,5). Met krachttraining afvallen heeft echter wel andere belangrijke voordelen. Je verbrandt met krachttraining namelijk ook calorieën als je niet traint. Daarnaast krijg je er natuurlijk ook een mooier lichaam van. Je kunt krachttraining ook goed naast een andere sport doen.

Author: Bobby

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *